Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / ‘Gaziantepspor Güneydoğu’nun 20-30 yıldır Süper Lig’de olan tek takımı’

‘Gaziantepspor Güneydoğu’nun 20-30 yıldır Süper Lig’de olan tek takımı’

(Ş.URFA-RHA/ÖZEL HABER) – Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda İbrahim Kızıl 12 yıldır sürdürdüğü Gaziantepspor Kulüp Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Kızıl’ın istifasından sonra başkanlık için birçok isim konuşulmaya başlanmıştı.

Ancak bir isim var ki, başkanlık için konuşulan isimlerin en önünde yer alıyor. Öyle ki aslen Şanlıurfalı olan İş Adamı Hasan Şahin Gaziantep’te yaşıyor. Uzun yıllardır Antep’te bulunan Hasan Şahin, halk tarafından da sevilen ve sayılan isimlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Gaziantepspor’un başarısı için elini taşın altına koyup aday olan Şahin, ürettiği projelerle de Gaziantep temsilcisinin kalkınması için çaba sarf edecek.

Hasan Şahin gençlik dönemlerinde gerek Urfa’da gerekse Antep olsun futbol oynadı ve uzun yıllar futbolla yakından ilgilendi. Spor bilgisini tecrübesi ile birleştirecek olan Şahin, başkan olması halinde Antep ekibinin yeniden Süper Lig’e dönmesi için her türlü fedakarlığı yapacak. Urfa Değişim ve Ruha Ajans’a önemli açıklamalarda bulunan Gaziantepspor Başkan Adayı İş Adamı Hasan Şahin, başarı için ter dökmenin gerekliliğine vurgu yaptı.

‘BİZ NE KADAR URFALIYSAK O KADAR DA ANTEPLİYİZ’

Her ne kadar Urfalı olsa da Antep’i de en az Şanlıurfa kadar sevdiğini söyleyen Hasan Şahin, “Geçen kongrede Gaziantepspor düştükten sonra 50-60 kişiyi görünce ister istemez üzüldüm. Takım Gaziantep’in takımıdır, 50-60 kişiyle kongre mi yapılır. Onu görünce ister istemez tepki olarak bu yönetim hatalı yönetiyor, bu işi beceremiyor. Zaten yönetebilselerdi takım TFF 1.Lig’de olmazdı. Zaten yıllardır futbolun birebir içinde olduğum için aday olmak istedim. Hatta Urfa’da iken Urfa amatörü, Gaziantep amatörü, Gaziantepspor’un altyapısı derken bu şekilde devam etti. Zaten çocukluğumuzdan bu yana futbolun içinde olduğum için, bir de bu futbol aşkı bambaşka bir şey hiçbir şeye benzemiyor. O kongreyi gördükten sonra öyle bir niyetim olmuştu. Sonrasında başkan İbrahim Kızıl’da görevi bırakınca, yıllardır bana da söylüyorlardı, senin gibi biri bu işin altından kalkar. İnsanların da bu ilgisi var, biz ne kadar Urfalıysak o kadar da Antepli’yiz. Son seçimde de sizinde bildiğiniz gibi Gaziantep’ten milletvekili adayıydım. Bizde de ayrım yoktur, bizim için önemli olan memlekettir ve insana hizmettir. Amaç bu olunca böyle bir yola girdik. Gaziantepspor sadece Gaziantep’in değil Güneydoğu’nun 20-30 yıldır Süper Lig’de olan tek takımıdır. Gaziantepspor’un ligden düşmesi ile beraber bütün Güneydoğu’ya zararı olmuştur diye düşünüyorum. Futbol merakı olan insanlarımız Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş takımlarını izlemek istedikleri zaman Antepspor olan maçı bekleyip Antep’e geliyorlar. Bunları da gördükten sonra insan ister istemez elini taşın altına koymak istiyor” dedi.

‘BEN FUTBOLDA MİLLİYETÇİLİĞE İNSAN VE İDEOLOJİ OLARAK KARŞIYIM’

Futbolda milliyetçiliği ve memleketçiliği kabul etmediğini kesin bir dille ifade eden Şahin konuşmasına şöyle devam etti:

“Ben bugün ki basın toplantısında da söyledim. Futbolun dili, dini, ırkı yoktur. Futbolda mühim olan başarıdır. Şimdi eğer öyle bir şey olsaydı bütün şehir takımları o zaman yabancı futbolu oynatmasınlar. O zaman sadece kendi şehirlerinde yetişen çocukları oynatsınlar. Ben futbolda milliyetçiliğe insan ve ideoloji olarak karşıyım. Onun için bu tarz şeylere de ben katılmak istemiyorum. Mühim olan başarılı olmaktır. Hani biz deriz ya doğduğun yer değil, doyduğun yer memleketindir. bu insanın geninde olan bir şeydir. İbrahim Kızıl’ın Urfalı ve Suruçlu olmasından dolayı değil başarısızlığından dolayı bu tarz konuşma ve dedikodular ortaya çıkmıştır.”

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan