Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Arıza için gittiler, saldırıya uğradılar

Arıza için gittiler, saldırıya uğradılar

(ŞANLIURFA-RHA) Şanlıurfa’da ‘Arıza var’ denilerek çağrılan Dicle EDAŞ’ta görevli iki kişi kaçak elektrik bağlamadığı için darp edildiği iddia edildi.

İddiaya göre iki DEDAŞ görevlisi, elektrik arızası ihbarı üzerine Büyük Yazlık Kırsal Mahallesi’ne gitti. Ancak mahalleliler tarafından tarımsal sulama için kaçak hat bağlatılmak istendi. Bunun üzerine kaçak hat bağlamayı reddeden arıza ekibindeki iki görevli saldırıya uğrayarak darp edildi.

DEDAŞ’TAN OLAY İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Yapılan saldırı hakkında bir açıklama yapan DEDAŞ tarafından şu bilgilere yer verildi: “Tarımsal sulamanın yoğun olduğu Harran ilçesine bağlı Pekmezli trafo merkezinde, çiftçinin mağdur olmaması için, arızalara erken müdahale etmek amacıyla bulundurulan elektrik arıza ekibimiz, yapılan ihbar üzerine Büyük Yazlık Köyüne gitti. Gerçekte arıza bulunmayan köydeki bir çiftçi, kaçak hat bağlatmak için arıza ekibimizde görevli iki arkadaşımıza baskı yaparak, tehdit etmiştir. Buna rağmen kaçak bağlantı yapmayacaklarını söyleyenarkadaşlarımız, kalabalık bir grubun taşlı sopalı saldırısına uğramıştır. Darp edilen arkadaşlarımız, çevredeki vatandaşların müdahalesi sayesinde canlarını zor kurtarabilmişlerdir.

Olay üzerine Pekmezli trafo merkezinde bulunan elektrik arıza ekibimiz, can güvenlikleri olmadığı için Şanlıurfa merkezine çekilmiştir. Bu bölgede meydana gelebilecek olan arızalara da bundan sonra merkezdeki arıza ekiplerimiz müdahale edeceklerdir. Yaşanan bu olayla ilgili olarak avukatlarımız, sorumlular hakkında cumhuriyet savcılığına gerekli suç duyurusunda bulunmuştur.

Dicle Elektrik, hiçbir şekilde kanuna aykırı işlem yapmamaya kararlıdır ve çalışanlarımız hiçbir şekilde kanunlara aykırı işlem yapmaya zorlanamaz. Sorumluluk bölgemizde kaçak elektrik kullananlar, kendi komşusunun, mahallelisinin, hemşehrisinin ve evlatlarının hakkından haksız kullanım yapmaktadır. Dicle Elektrik, abonelerinin kanuni hakları için gerekli işlemleri yapmaya devam edecektir.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan