Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Kurban fiyatları bu yıl cep yakıyor

Kurban fiyatları bu yıl cep yakıyor

( ŞANLIURFA – RHA ) Kurban Bayramına yaklaşık 30 günden fazla bir süre kalmasına kala vatandaşlar, hayvan mezatlarının yolunu tutmaya başladı. Bu yıl kurban kesmek isteyen vatandaşlar, geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 20 daha fazla ödeyerek kurban almak zorunda kalıyor.

Türkiye et piyasasındaki yüksek fiyatlar bir türlü düşmek bilmedi. Bu gelişmelerle birlikte et fiyatlarındaki yükseliş kurban pazarlarını da vurdu. Kurban fiyatlarının böyle devam etmesi halinde vatandaşlar kurban kesemeyeceği bildirildi. Geçen yıl büyükbaş kesen şehir sakinleri, bu yıl küçükbaşı tercih etmek zorunda kalıyor. Kurban bayramında kesilecek olan kurbanlıkların fiyatları belli olmasına rağmen yükseklik tablosundan vatandaşlar pek memnun değil.

BÜYÜK VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETERİNCE YOK !

Hayvan satıcıları yaptıkları açıklamada,”Kurban piyasası şu anda tam oturmamış durumda olmasına rağmen fiyatlar geçen yıla göre yüksek seviyede seyir etmektedir. Tabi bunda et fiyatlarının yüksek olması da önemli etkenlerden biri. Bir diğer önemli etken ise canlı hayvan yetiştiriciliğinin az seviyede olmasıdır. Yani büyükbaş ve küçükbaş hayvan yeterince yok. Bu durumda ise kurban fiyatları ister istemez yükseliş gösteriyor. Yani kurban piyasası şu an dengesiz bir şekilde ilerlemektedir.” ifadelerine yer verdi.

KURBAN FİYATLARI ŞU AŞAMADA YÜKSEK SEYREDİYOR

Böyle devam ederse fiyatlar yüksek olduğu için halkımız kurban kesemeyecektir. Yani asgari ücret ile çalışan işçi kesimi kurban alamaz. Kurban Bayramı’nda arife günü veya bayramın içersin de kurbanlık fiyatında düşüş olabilir. Bizler besiciler olarak ta zor durumdayız. Arpa alamıyoruz, saman alamıyoruz. Fiyatları yüksek o yüzden besicilikte maliyet yükseliyor.

PİYASA ŞU ANDA DURGUN

Bu seneki kurban fiyatlarının küçükbaşta 800 ila bin iki yüz lira arasında değişkenlik gösterdiği belirtilirken, büyükbaşta ise 6 bin ila 10 bin lira arasında seyrettiği öğrenildi.

 

 

 

 

Haber: Zeki Altundağ

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan