Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Urfalılar şu aşamada teleferiği istemiyor

Urfalılar şu aşamada teleferiği istemiyor

(ŞANLIURFA-RHA) Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin kendisinin vizyonel projesi olan ve Esentepe ile Kent Ormanı arasında yapılmak istenen Teleferik Projesi’ne tepkiler çığ gibi büyüyor.

Şanlıurfalı avukat, esnaf, mühendis ve aydınlar, Esentepe-Kent Ormanı arasındaki bölgede yapılmak istenilen ‘Teleferik Projesi’ne” dur demek için sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunuyor ve projeyi eleştiriyorlar.

‘PROJE TURİZMİN YÜKSEK OLDUĞU BİR YERE Mİ YAPILMALIYDI’

Tüm kesimler, paylaşımlarıyla projenin yanlış olduğunu ve yapılacak olan teleferik projesi yerinin de büyükşehir binası yeri gibi mutlaka anketle halka sorulması gerektiğini ifade etti. Hatta bazı çevreler illa Şanlıurfa’ya teleferik yapılacaksa bunun turizm bölgelerinde yapılmasını ve şehrin ekonomik kalkınmasına yardımcı olması gerektiği inancını taşıyor. Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası Osman Karakeçili, “Burası sanki Uludağ ya da Bolu mu? Ben inanıyorum yapılacak teleferiğe de kimse binmez” diyerek projenin yersiz ve gereksiz olduğuna dikkat çekti.

TELEFERİK İÇİN NE DEDİLER ?

Urfa’nın siyasi ve bürokratik dinamiklerinin konuyu iyice tartışması gerektiğini belirten Avukat Halil Öncel, prjenin yanlış olduğuna dikkat çekerek,” Esentepe-Kent Ormanı’ndaki bölgede yapılmak istenilen “Teleferik Projesi”nin, yanlış bir proje olduğunu, teleferik konusunda Urfa’nın bütün ilgili siyasi ve bürokratik dinamikleri iyi tartışmalı ve konsensus olmalı. Aksi takdirde 11 Nisan gibi otogar gibi ilerde çok polemik ve pişmanlık konusu olur.”diye konuştu.

‘BAŞKANLAR KENDİ SONLARINI HAZIRLIYORLAR’

Can Mustafa isimli facebook kullanıcısı ise projenin yerini eleştirerek ”Teleferik kuracaklar yer ne ulaşım sıkıntısı var ne turizmlik bir yer var, nede manzaralı bi yer, anlaşılır değil başkanlar kendi sonlarını hazırlıyorlar.”dedi.

‘KÖYLERDE YÜRÜNECEK YOLUMUZ YOKKEN TELEFERİK BİZDEN EKSİK OLSUN’

Mahmut Akyürek ise,kendi köylerde yol ve ulaşım sıkıntısı varken yapılan teleferik projesinin yersiz olduğunu ifade ederek, ”Şimdi biz Karaköprü denizine yada yaylasına mı gidecez abi. Yapmayın Allah aşkına ilçelerde köylerde yürünecek yolumuz yokken teleferik bizden eksik olsun.” diye konuştu.

‘URFA’YA BAŞKA KALICI PROJELER YAPSINLAR’

Reşat Kılıç ise,Şanlıurfa’ya başka kalıcı projelerin yapılması gerektiğini ifade ederek”Teleferik için Harcanacak olan trilyonlara yazık Urfa’ya başka kalıcı projeler yapsınlar.” Ali Öncel,” Ordu’da adam yapmış altında Deniz var bizde çöl manzarası güzel olur.” Mehmet Uzaklarda Polat,” Topdağı, Balıklıgöl oradan Tılfındır oradan Esentepe oradan Güzelsehir- Karaköprü Atatürk ormanı yani piknik alanları yapılacaksa bu yoksa gerisi boş.” dedi.

YATIRILAN PARA KISA ZAMANDA MİSLİYLE GERİ DÖNÜŞÜMÜ OLACAK

Kadir AkıIIı,diğer Urfalıların aksine projeyi faydalı gören bir vatandaş…Akıllı, projenin misliyle gelir sağlayacağını ifade ederek,”isabetli bir karar. Büyük düşün sen Urfa’sın geleceğin yeni şehri modern çağdaş göreceksiniz yatırılan para kısa zamanda misliyle geri dönüşümü olacak. 1700 yataklı hastaneyle bütünleşecek.”diye konuştu.

BİRİLERİ HALKIN PARASIYLA HAVA ATACAK DİYE TRİLYONLAR ÇARÇUR EDİLİYOR

Halil Kaytan ise sert bir dille projeyi eleştirerek,”Memleket Savaştan dört dönüyor,İşsizlik,sağlık problemleri vs dert bitmiyor.Ama gel Doğa Kolejinin oradan Hastaneye 30.000.000 TL Teleferik yap bence sen Balıklıgöl’ün suyunu önce temizle.Yazık.Biz zaten her gün uçuyoruz.Birileri halkın parasıyla hava atacak diye trilyonlar çarçur ediliyor.”şeklinde yorum yaptı.

”SORUNKEN ELEKTRİK, CAİZMİ TELEFERİK”

Şanlıurfa’nın sorunlarını yazdığı şiirlerle gündeme getiren Şair Yazar Abdullah Canbeyli ise,”Sorunken elektrik,Caizmi teleferik”Elektrik sıkıntı, Su sıkıntı, Trafik sıkıntı, İmar sıkıntı… dahası sessiz kalan insanı sıkıntı..işte URFA bu !diye yetkililere ince göndermelerde bulunan paylaşım yaparak teleferiğe tepki gösterdi.”şeklinde açıklama yaptı

“FARZ OLAN DURURKEN SAÇMA SAPAN ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Yasin Altingöz ise, belediyeleri anlamanın zor bir iş olduğunu belirterek” Bu belediyelerimizi anlamak çok zor. Farz olan dururken saçma sapan şeyler yapmaya çalışıyorlar. Trafik felç , yollar köstebek yuvası , temizliz hak getire , su sıkıntı Allah akıl fikir versin. Ne diyelim. Seçime az kaldı. Elimizden başka şey gelmiyor.”dedi.

ŞANLIURFA İÇİN VİZYONEL PROJELER LÜKS DEĞİL İHTİYAÇTIR!

Şanlıurfa ASKON Şubesi Başkanı Orhan Şahin ise vizyonel projelerin şehir için lüks değil ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. Şahin, “Şanlıurfa’da yıllarca yapılan çalışmaların ileriye dönük değil, makyaj projeleri olması her platformda eleştiri konusu olurdu. Artık makro projelerle uzun vadeli ihtiyaçlarını karşılayacak vizyon projelerin hayata geçirilmesi gerekmektedir.Teleferik projesi tamamlanmasının ardından yapımı devam eden kent ormanı ve çocuk oyun alanı parkına bağlanmasıyla Haliliye ilçesini de Karaköprü ilçesine bağlamış olacaktır.Şanlıurfa’nın vizyonel projesi olan Teleferik Projesi tamamlandığında tüm Şanlıurfalı hemşerilerimizin beğenisini kazanacağı düşünüyorum.Teleferik projesi gibi vizyonel projeler şehrimiz için lüks değil birer ihtiyaç niteliğindedir. Emeği geçenleri kutlarız” dedi.

Haber: Murat Doğan-Ahmet Can

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan