Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Büyükşehir Belediyesi’nde dengeler yerinden mi oynayacak ?

Büyükşehir Belediyesi’nde dengeler yerinden mi oynayacak ?

( ŞANLIURFA – RHA ) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın belediye başkanlığı dönemindeki ekibi, valilik ziyaretinde hazır bulundu. Ekibin ziyarette bulunması acaba 2019’daki gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde konum ve pozisyonlarda yer alabilecekler mi sorusunu akıllara getirdi.

 2009’daki seçimlerde “Ceket koysak kazanırız” denilerek AK Parti’den aday gösterilmeyen Fakıbaba, kabineye giren sürpriz isimlerden oldu.

CEKET KAVGASINDAN KABİNEYE

Kabindeki bir sürpriz değişiklik ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda oldu. 3 ayrı hükümette Çalışma Bakanı, son hükümette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yapan Faruk Çelik kabine dışı kaldı. Çelik’in yerine gelen isim de yine aynı seçim bölgesinden Şanlıurfa’dan oldu. Ahmet Eşref Fakıbaba yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görevlendirildi. Fakıbaba, Şanlıurfa Belediye Başkanlığı adaylığı sürecinde Ak Parti ile karşı karşıya gelmişti.

 BAĞIMSIZ ADAY OLMUŞ SEÇİMİ KAZANMIŞTI

AK Parti’nin 2009’daki yerel seçimlerde Şanlıurfa milletvekillerinin “Ceket koysak kazanırız” sözleri nedeniyle tekrar aday göstermediği Fakıbaba bağımsız aday olmuş ve seçimi kazanmıştı. Fakıbaba daha sonra partisiyle arasını düzeltip milletvekili olarak seçildi. 2 dönem boyunca Şanlıurfa’dan milletvekili seçilmeyi başaran Fakıbaba, en son ki kabine değişikliğiyle birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na getirildi.

 ESKİ EKİP HAZIR BULUNDU

Emin İzol, Fevzi Yücetepe, Mustafa Arslan, İbrahim Halil Beyaz ve Habip Arslan valilik giriş kapısında hazır bulundu.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan