Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Çiftçi, Fakıbaba’dan bu sorunların çözümünü istedi

Çiftçi, Fakıbaba’dan bu sorunların çözümünü istedi

(ŞANLIURFA-RHA) Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, Bakan Fakıbaba’ya tarım ve hayvancılık ile ilgili sorunları iletti. Çiftçi, “Meralar sit alanına dünüstürülmeli, imar dağlık alanlara kaydırılmalı.” dedi.

Bakanlık kotuğuna oturduktan sonra Şanlıurfa’ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen onur yemeğinde Şanlıurfa’ya yatırım için birlik mesajı verdi. Şanlıurfa için hep birlikte çalışacaklarını ifade eden Fakıbaba,  “Tek amacımız var, o da Şanlıurfa’nın gelişimi ve Şanlıurfalıların refahı içindir. Birlik ve beraberliğimiz ile birlikte aşamayacağımız sorun yoktur.” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Fakıbaba’nın sözlerini hatırlatan Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, “Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba ‘ilk işim yatırım programına bakmak oldu. Hiç Urfa’ya yatırım programını görmedim’ dedi. O halde yatırımlar yokken neden bu durum gündeme getirilmedi?” diyerek Urfa’nın birçok sorunu olduğunu hatırlattı.

‘DOĞUNUN TEK GEÇİM KAYNAĞI TARIM VE HAYVANCILIK’

Doğu Anadolu Bölgesi’nin tek geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Çiftçi, “İzmir, İstanbul’a yapılan yatırımın yarısı Doğu bölgesine yapılsaydı, terör olayları da olmazdı. Unutmayalım doğu bölgesi olmadan Türkiye olmaz.” diye konuştu.

Tarım ve hayvancılık politikasının tamamının değişmesi gerektiğine vurgu yapan Başkna Çiftçi, sorunları ve önerileri şöyle sıraladı:

  1. hayvancılıkta küpe sorunu kangren oldu.
  2. Genc Çiftçi Projesi genişletilmeli ve adil bir şekilde dağıtılmalı.
  3. Dişi hayvan ithal edilmeli ve ithal edilen hayvanlar piyasaya sürülmeli.
  4. 13 trilyona yapılan et konbinesi çöplük oldu; yeni et konbinesi yapılmalı; Et Balık Kurumu şubesi açılmalı.
  5. Urfa’da hazine arazilerini birileri işgal ediyor. Buna önlem alınmalıdır ve meralar sit alanına dünüstürülmeli.
  6. Gap projesinin canlandırılması, kurak geniş arazilere su verilmeli, vatandaşların elektrik parasından bir an önce kurtulması gerekir.
  7. Kendi elinizle yaptığınız Tarım Kent Canlı Hayvan Pazarına el atılıp sorunlar giderilmeli.
  8. Kırsal kesimin kente göçü önlenmeli, arazi tapulaşmaları hızlandırılmalı, kan davalarının önüne geçecek projeler üretilmeli, doğu bölgesi gezilip birebir halkla buluşulmalı, tarımı ve hayvancılığı yerinde inceleyip koltukta oturulmamalı. Çünkü doğuda tarım ve hayvancılık tek geçim kaynağıdır.
  9. Tarım il müdürlükleri yeniden yapılanmalıdır.

10 . Kentsel dönüşüm Urfa’da hızlandırılıp tarım arazisi üzerinde inşaatlar derhal durdurulmalı imar dağlık alanlara kaydırılmalı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan