Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / Urfalı ve Suriyeli gençler halı saha maçında buluştu

Urfalı ve Suriyeli gençler halı saha maçında buluştu

( ŞANLIURFA – RHA ) Şanlıurfa’da yaşayan halkların huzuru için sivil tedbirler çalıştayı düzenleyen sivil toplum kuruluşları, olası durumlara karşı çalışma başlattı. STK’lar Urfalı ve Suriyeli gençler arasında “Biz Kardeşiz” sloganlı dostluk maçı düzenledi.

SAĞDUYULU OLMALIYIZ

İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, şunları kaydetti:”Her iki tarafa da sağduyu aklı selimle hareket etmeleri kardeşliğimizi huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermek onların oyunlarına gelmek konusunda telkin edici uyarılarda bulunduk. Kardeşliğimizi perçinleştirmek için Urfalı gençler ve Suriyeli gençler arasında “Biz Kardeşiz” halı saha dostluk maçı yapıldı güzel ve faydalı oldu kardeşliğimizi kimsenin bozmaya gücü yetmeyeceği gençler tarafından  dile getirildi ortak kanaat şu ki; Müslüman o kimselerdir ki Müslümanlar onun dilinden , elinden güvende olurlar.“Her Müslümanın diğer Müslümana ırzı, malı, kanı haramdır.”Rengimiz, dilimiz, ırkımız ayrı olabilir. Bu farklılıklar Allah’ın ayetlerindendir (Rum Suresi 22)

‘TOPLUMSAL KURALLARA UYMAK ZORUNDAYIZ’

Dillerimizin ve renklerimizin farklı oluşu onun varlığının delillerindendir. Şüphesiz ki bundan bilenler için ibretler vardır. Rabbimiz bir, dinimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir. Peygamberimiz Bir Ben/Sen/Biz olursak ümmetin büyük bir ailesi oluruz. Her ailede olduğu gibi bu ümmet ailesinin içinde de ayrı fikirler ayrı düşünceler olabilir, Hal ve hareketlerimiz başkalarına zarar vermemelidir. Hiç birimizin özgürlüğü diğer kardeşimizin hakkına gasp ve tecavüz olmamalıdır içinde yaşadığımız  toplumun genel ahlaki kaide ve kurallarına uymak zorundayız. Bu ülkenin nimeti de külfeti de bizim bin yıldır bu coğrafyada beraber yaşıyoruz. Coğrafya kaderdir der İbn-i Haldun.  Kader birliği yapmışız.”

Maçın ardından yetkililer tarafından gençlere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan