Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Şanlıurfa’da pamuk toplama ve mısır biçim ücretleri açıklandı

Şanlıurfa’da pamuk toplama ve mısır biçim ücretleri açıklandı

( ŞANLIURFA  – RHA ) Şanlıurfa’da 2017 yılı hasat dönemi için mısır ve pamuğun makineli ve elle toplama ücretleri belirlendi.

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, pamuğun makineli hasat ücretini; Şanlıurfa sınırları içerisinde nakliye dahil dönüm başına balyasız makine ile 110 TL, balyalı makine ile ise 120 TL olarak belirledi.

Pamuğun elle hasat ücreti ise kilogram başına ve pamuğun randımanına göre değişiyor. Buna göre; kilogram başına 39-40 randıman 42 kuruş, 37-38 randıman 37 kuruş, 35-36 randıman 34 kuruş olacak. Mısır biçim ücreti ise, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu tarafından alınan kararla dönüm başına çırçırlı 21 TL, çırçırsız 20 TL olarak açıklandı.

Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, kurul kararının tüm çiftçilere ve tarım işçilerine hayırlı olmasını dilerken, “Şanlıurfa Ziraat Odaları olarak İl Koordinasyon Kurulu toplantımızda pamuk toplama ve mısır biçim ücretlerini belirledik. Şanlıurfa’mıza ve tarım sektörümüze hayırlı ve bol kazançlı bir sezon diliyorum” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan