Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Silah taşıma ruhsatı verme yetkisi o bakanlığa devredildi

Silah taşıma ruhsatı verme yetkisi o bakanlığa devredildi

(ŞANLIURFA-RHA) Silah taşıma ruhsatı verve yetkisi valiliklerden alınarak bu yetki doğrudan İçişleri Baknlığı’na bağlandı. Ancak İçişleri Bakanlığı gerekli gördüğü taktirde bu yetkisini bakanlık müsteşarı veya valiliklere devredebilecek.

Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan yönetmeliğe göre silah taşıma ruhsatı verme yetkisi İçişleri Bakanlığı’na verildi. Yapılan değişiklikle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcıları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreter Yardımcılarına süresiz taşıma ruhsatı verilebilecek. Başbakanlık ve bakanlıkların ilgili kurum ve kuruluşlarının başkanları, bakan yardımcıları, teftiş ve denetim kurulu başkanları, Cumhurbaşkanlığı birim başkanı, başdanışmanı, danışmanı ve özel kalem müdürü ise görevde iken taşıma ruhsatı alabilecek. Ayrıca bazı tanımların kısmen ya da tamamen değiştiği yönetmelikte ‘zati demirbaş tabanca’ tanımının kapsamına Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli de ilave edildi. Çarşı ve mahalle bekçileri ise ‘emniyet hizmetleri sınıfı personeli’ tanımına dahil edildi. ‘Türk Silah Kuvvetleri personeli’ tanımındaki uzman jandarma çavuş ve ‘müstafi askeri personel’ tanımında yer alan uzman jandarma ibareleri de yürürlükten kaldırıldı.

can güvenliklerinin ciddi ve harici tehdit ve tehlikelere maruz kalan Türk vatandaşları ile ülkemizde çalışma ve ikamet izni sahibi yabancı uyruklu şahıslara, şehit olan kamu görevlilerinin, korucuların, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ailelerine de talepleri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı’nca silah taşıma ruhsatı verilebilecek.

GÖREVE BAĞLI BASIN KARTI ŞARTI GETİRİLDİ

Her sarı basın kartı sahibi olan basın mensubunun silah ruhsatı alabilmesine, ‘göreve bağlı basın kartı’ şartı getirildi. Devlet Denetleme Kurulu Başkan ve üyeliği, bakan yardımcılığı, müsteşarlık, Başbakanlık müsteşar yardımcılığı, teftiş ve denetim görevi ifa eden kurul başkanlıkları, Cumhurbaşkanlığı birim başkanlığı, başdanışmanlığı, danışmanlığı ve özel kalem müdürlüğü görevinde bulunup emekli olanlar ise başvurmaları halinde taşıma ruhsatı verilecek emekli kamu görevlileri arasına alındı.

Terör suçları, ruhsat almaya engel suçlar kapsamına alınarak, milli güvenliğe tehdit oluşturan terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı veya irtibatı nedeniyle görevden uzaklaştırılan veya kamu görevinden çıkarılanlara ruhsat verilmeyecek.

Ayrıca, yeni yönetmelikle yıllık 200 adet olan mermi istihkakı da İçişleri Bakanı tarafından beş katına kadar artırılabilecek.

Daha önce, kovuşturmaya konu suç bir yıldan fazla hürriyeti bağlayıcı cezayı gerektirdiğinde ruhsat verilmemekteyken, değişiklikle katalog suçlar arasında sayılmamış ise kovuşturma aşamasında da silah taşıma ruhsatı verilebilecek.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan