Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Temiz su için klor sevkiyatları yapılıyor

Temiz su için klor sevkiyatları yapılıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlara daha sağlıklı içme suyu temini için kırsalda bulunan içme suyu depolarındaki cihazların bakım-onarımı  yapılarak  klor sevkiyatları gerçekleştiriliyor.

Kırsal mahallelerde,yaşayan vatandaşların daha sağlıklı su içebilmesi ve günümüz teknolojisinin ulaştığı son noktanın köylere de yansıtılması açısından köylerin içme suyu depolarına otomatik klorlama cihazları yerleştiren ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri Temmuz ayında toplamda Bin yüz kırk üç (1.143) adet kırsal noktada cihaz bakım-onarımı yapılmış ve aynı noktaların klor sevkiyatları yapılmıştır.

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’nın içmesuyu arıtma tesisi ile beslenen merkez ilçelerinin dışında kalan ilçelerde ve bu ilçelere bağlı kırsal mahallelerde(köy) tam otomatik klorlama makineleriyle klorlama yapmaktadır.

2017 YILI OCAK AYI İTİBARİ İLE TOPLAM 6.721 ADET BAKIM-ONARIM VE KLOR SEVKİYATI GERÇEKLEŞTİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü teknik personellerince 2017 yılı Ocak ayı itibari ile son 7 ayda toplamda Altı bin yedi yüz yirmi bir (6.721) adet otomatik klorlama cihazının bakım-onarımı yapılmış ve aynı noktalarda klor sevkiyatı yapılarak vatandaşların daha sağlıklı içme suyuna kavuşması gerçekleşmiştir.

HALK SAĞLIĞI İÇİN KONTROLLER BİRİNCİ ÖNCELİK

Ayrıca belirli aralıklarla içme suyu temin edilen merkezlerden numuneler alınarak ölçümleri ŞUSKİ personelleri ve ilçe Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarınca kontrolleri yapılarak ŞUSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı tüm içme suyu noktalarında otomatik klorlama cihazları vasıtasıyla dezenfeksiyon uygulaması gerçekleşiyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan