Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Günak: Eyyübiye’de 1 milyon 351 bin hastaya bakıldı

Günak: Eyyübiye’de 1 milyon 351 bin hastaya bakıldı

( ŞANLIURFA – RHA ) Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Faruk Günak ve yönetimi, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Günak,”Günde ortalama 10 bin hastaya bakıyoruz. Hastane açıldığından beri 1 milyon 351 bin 720 hastaya bakıldı.”dedi.

Günak, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, kadın doğum ve çocuk bölümleriyle ilgili ağırlıkta başlamalarına rağmen daha sonraki dönemlerde erişkin branşlarda çeşitli hizmetler vermeye başladıklarını söyledi. Günak, her geçen gün yeni bir branş açmaya çalıştıklarını belirtti. Günak, şunları kaydetti:”Hastaneye günde 7 bin 500 ve 10 bin arasında hasta geliyor. Pazartesi ve salı günleri yoğun olmak üzere. Bizim kültürümüzde 1-2 kişiyle geldiğini düşündüğünüz zaman 20-25 bin kişiyi geçiyor. Küçük bir ilçe şeklinde düşünün. Muhakkak aksayan taraflarımız bulunuyor, biz de onları görüp giderme yoluna gidiyoruz. ilk başladığımız günden itibaren çok ciddi mesafeler kat ettik.”

1 YILDA ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLDU

Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ahmet Kara,”1 yılda neler yaptık, şimdi neredeyiz onu açıklayacağız sizlere. Ben 7 yıldır buradayım son bir yıl gerçekten çok çok  daha iyi oldu bütün branşlar genelinde. Rakamsal olarak konuşacak olursam eski hastanelerde neyiz şimdi neyiz. buraya başlarken neydik şimdi neyiz bundan bahsedeceğiz. En azından basın yayın organları olarak bunları bilmek en doğal hakkınız sonuçta bunu kamuoyuyla da.”ifadelerine yer verdi.

27 BİN 754 DOĞUM GERÇEKLEŞTİ

Hastanenin açılışından beri  açılış gününden bu yana toplamda 1 milyon 351 bin 720 kişinin muayene edildiğini belirten Kara, hastanede 27 bin 754 doğumun gerçekleştiğini söyledi. Acil servise toplamda 463 bin 265 kişinin başvurduğunu ifade eden Kara, 69 bin 291 kişinin de hastane de yattığının altını çizdi. Hastane açıldığı günden yana 18 bin 736 ameliyatın gerçekleştiğini dile getiren Kara, hastanede toplamda 2044 personelin görev yaptığını vurguladı. Kara 279 doktor, 560 hemşire, 123 ebe, 33 laboratuar teknisyeni, 25 röntgen teknisyeni, 25 anestezi teknisyeni, 99 memur, 18 sağlık ve 3 ATT’nin yanı sıra 274 bilgi işlem, 24 yazılım, 381 temizlik, 113 güvenlik, 38 yemekhane ve 49 teknik servis elemanı ile hizmet ettiklerini belirtti. Daha sonra Günak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan