Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Kent genelinde provokasyon uyarısı yapıldı

Kent genelinde provokasyon uyarısı yapıldı

(ŞANLIURFA-RHA) Geçtiğimiz gün akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen M.M isimli saldırgan elindeki satır benzeri bir kesici aletle Siverek Meydanı’nda bulunan Atatürk’ün heykeline saldırmıştı. Saldırganın tutuklanıp cezaevine gönderilmesinden sonra başta Şanlıurfa Valiliği olmak üzere kent genelinde provokasyon uyarısı yapıldı.

BAKAN FAKIBABA: ÇİRKİN SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUM

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba,  Siverek’te seyyar satıcı Mehmet M.’nin Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk büstüne elindeki tahra ile zarar vermeye kalkışmasıyla ile ilgili olarak twitter hesabından “Siverek’te Atatürk heykeline yapılan çirkin saldırıyı nefretle kınıyor,  halkımıza bu provakatif eyleme itibar etmediği için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ATATÜRK HEYKELİNE SALDIRI YAPAN MECZUPMUŞ

İçişleri Eski Bakanı Meral Akşener, Siverek İlçesi’nde seyyar satıcı Mehmet Malbora’nın Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk büstüne elindeki tahra ile zarar vermeye kalkışmasıyla ile ilgili olarak twitter hesabından  “Atatürk Heykeline saldırı yapan meczupmuş! Zübeyde Hanıma söven neydi? Asıl görülmesi gereken bu saldırıların cezai yaptırımı olmamasıdır.” açıklamasında bulundu.

VALİLİK:  GELİŞMELER YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada, kolluk kuvvetlerinin anında müdahalesiyle büste zarar verilmesinin engellendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: “Siverek’te 30.07.2017 günü saat 13.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk heykeline yönelik, çevreden edinilen ilk bilgilere göre, akli dengesinin yerinde olmadığı değerlendirilen Siverek doğumlu M.M. tarafından çirkin bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Kolluk kuvvetlerince olaya anında müdahale edilerek, Atatürk heykeline zarar verilmesi engellenmiştir. Gözaltına alınan şahıs hakkında başlatılan adli ve idari işlemler devam etmekte olup gelişmeler valiliğimizce yakından takip edilmektedir.”

CHP: SALDIRIYI NEFRETLE, ŞİDDETLE KINIYORUZ

Yaşanan saldırı ile ilgili CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı’ndan basın açıklaması yapıldı. Saldırıyı nefretle kınadıklarını ifade eden CHP Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık, Önceki gün Siverek’te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline yapılan saldırıyı nefretle, şiddetle kınıyoruz. Bu saldıryı tabi ki Urfa’ya mal etmek doğru değildir. Sosyal medyaya düşen bu hain saldırıyı sanki Urfalılar yapmış şeklinde gösteriliyor. Böyle bir şey kesinlikle olamaz. Urfalıların bu saldırı ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu konu ile ilgili Emniyet Müdürü ile görüştüm, yaşanan bu olayı takip ettiklerini, bunun üzerinde durduklarını ve saldırganın tutuklanması gelen bilgiler arasında.” dedi.

“Bazı kesimler tarafından saldırganın HDP’li olduğu söyleniyor. Ancak böyle bir bilgi kesinlikle doğru değildir.” diyen Aydınlık, “Saldırganın akli dengesi de yerinde. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunu şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Emniyetten aldığımız bilgilerde saldırganın akli dengesinin bazı durumlarda yerinde olmadığı, uyuşturucu kullandığı ve annesini de sık sık dövdüğü söyleniyor. Son zamanlarda Mustafa Kemal Atatürk’e karşı artan olumsuz söylemler de zaten onu tanımayan ve ülkesini sevmeyen kişiler tarafından yapılan söylemlerdir.” diye konuştu.

ZANLI TUTUKLANDI

Siverek ilçesinde  Atatürk heykeline zarar verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan  Atatürk heykelinin kaidesi üzerine çıkarak heykele zarar verdiği için dün gözaltına alınan Mehmet Malbora, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı çıkarıldığı mahkemece “Atatürk’ü temsil eden heykele zarar vermek” suçundan tutuklandı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan