Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Eyyübiye Hastanesi’nde eksiklikler devam ediyor

Eyyübiye Hastanesi’nde eksiklikler devam ediyor

(Ş.URFA-RHA) – 2016 yılında hizmet vermeye başlayan 850 Yatak kapasiteli Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde aradan geçen 1 yıl geçmesine rağmen hala bazı eksikliklerinin olması vatandaşları mağdur ediyor.

İlk olarak doğum ve çocuk hastalıkları bölümleri açılan zamanla yeni servisler eklenen Hastanede Anjiyo ünitesinin bulunmaması vatandaşların tarafından hoş karşılanmıyor. Şehrin ve hatta bölgenin en büyük hastanesi olma özelliğini elinde bulunduran ve öve öve bitirilemeyen hastanede Anjiyo ünitesinin olmaması nedeniyle hastalar Gaziantep’in yolunu tutuyor.

Şanlıurfa Sivil Toplum İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş, konuyu sağlık Bakanlığı, Bakan Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba ve ileterek çözüm bulunmasını istedi.

Akbaş, bir yakınının karşılaştığı olayı şöyle anlattı:

’‘Bir yakınım kalp krizi geçirmiş, acilen Eyyübiye’deki Hastanesine kaldırılmışlar.. İlk müdahaleden sonra, anjiyo yapılmasına karar verilmiş ancak anjiyo ünitesi olmadığından Üniversite Hastanesi‘ne götürülmesine karar verilmiş..

Hasta apar topar Fakülteye götürülürken, yakınlarım perişan bir halde beni arayıp bilgi verdiler. Bende yıkıldım. Hem hasta yakınım için hem de koskoca hastanemde olmayan anjiyo ünitesi için…

Yetkilileri aradım; sağolsunlar, çok kibar bir şekilde karşılayıp gerekli bilgileri verdiler… Ünitenin alım safhasında olduğunu, en kısa sürede gelmesini beklediklerini ifade edip yakınım için üzüntülerini belirttiler..

Sn.Bakanım, Sn.Vekillerim, Sn.siyasetçilerim, Urfam için yüreği çarpan canlar yarın çok geçtir.. Bugünden acil bir şekilde iki anjiyo ünitesinin Eyyübiye‘deki Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne  kurulmasını sağlamalıyız. Hiçbir bedel bir insanın hayatından önemli değildir.‘‘

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan