Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Fakıbaba’dan Çölyak hastalarına müjde!

Fakıbaba’dan Çölyak hastalarına müjde!

Daha önce otel ve lokantalara “porsiyonları küçültün” çağrısı yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tüketicilere de, “Lüks yerlerde ihtiyacınızdan fazla gelen, artan yemekleri paketletip, evinize götürün” diye seslendi. Fakıbaba, özel gıdalarla beslenmesi zorunlu olan Çölyak hastalarına ucuz gıda temini için firmalarla diyaloga geçeceği müjdesini de verdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, gazetecilerle sohbetinde, “porsiyonlar küçülmeli” sözüne açıklık getirdi, Çölyak hastalarına da müjde verdi.

turkiye-yemek-restoran-gidahatti

“Bir porsiyon üç kişilik geliyor”

Dünyada yaşayan 7 milyar insanın 4 milyar ton gıda tükettiğini ve 1.3 miyar ton gıdanın çöpe gittiğini yineleyen Fakıbaba, lüks yerlerde yemek yerken bir porsiyon sipariş edildiğinde, üç kişilik geldiğini vurguladı. Fakıbaba, “Kardeşim günah değil mi, yarım porsiyon getirirsin, doymazsa çeyrek porsiyon daha getirip fiyatını ona göre yazarsın” dedi.

“Porsiyonlar küçülmeli’ sözüm yanlış anlaşılmasın”

İsrafın sonunun iflas olduğunu da yineleyen Bakan Fakıbaba, bu kapsamda söylediği “Porsiyonlar küçülmeli” sözünün de yanlış anlaşılmamasını istedi. Fakıbaba şöyle devam etti:

“Lüks yerlerde ihtiyacımızdan fazla gelen yemeğin hepsini yiyemiyoruz. Ne olabilir? Gelmiştir, kalanı paketletip alır evinize götürüp, evinizde değerlendirirsiniz. Ben bunu yapıyorum, yapmaya başladım. Pilavı, karpuzu, eti ayrı paketletiyorum. Tertemiz paketleniyor. Ben yiyemiyorum ama yiyecek çok insan var. Çöp kutusundan topluyor insanlar. Çöp kutusundan toplayacağına ben ona veririm.”

Porsiyon konusunun bir kampanyaya da dönüşebileceğini bildiren Fakıbaba, bunun sadece yiyecek değil, başka birçok şey için de geçerli olduğunun altını çizdi. Ahmet Eşref Fakıbaba, “Benim ihtiyacım olan iki elbise. Üç elbisem varsa birisi gitsin. Bunu bir yaşam tarzı haline getirmek gerekiyor. Bu çok zor değil. Kültüre de, dinimize de, her şeye çok uygun” ifadelerini kullandı.

colyak-gluten-gidahatti

 

Çölyak hastalarına müjde

Daha önce TBMM’de Çölyak hastalarıyla ilgili kurulan komisyonda yer aldığını, belediye başkanlığı döneminde de bu hastalıkla mücadele edenlere destek verdiğini de kaydeden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, “Madem Gıda Bakanlığı yapıyorum, bu insanlara nasıl yardım ederiz diye de düşünüyorum. O insanların beslenmesi özel. Alacakları gıda ürünü 5 lira ise Gıda Bakanı olarak diyalog kuracağım firmalardan daha ucuza alır, o hastalara daha ucuza verebiliriz” diye konuştu.

 

gidahatti.com

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan