Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / İzinsiz kazı yüzünden vatandaşlar elektriksiz kaldı

İzinsiz kazı yüzünden vatandaşlar elektriksiz kaldı

Dicle Elektrik tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen izinsiz kazı yaparak yeraltı kablolarının patlamasına neden olanlar yüzünden Şanlıurfa’da vatandaşlar elektriksiz kaldı. Merkez Karaköprü ilçesine bağlı Seyrantepe mahallesinde ŞUSKİ’nin (Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon ve İçme Suyu) yüklenici firması tarafından Dicle Elektrik Dağıtım’a haber verilmeden yapılan kazı sırasında iş makineleri, yeraltı elektrik kablosunu patlattı.

DAHA ÖNCE UYARI YAPILMIŞTI

Gerek yerel yönetimlerin altyapı çalışmaları, gerekse inşaat çalışmaları nedeniyle yapılan izinsiz kazılar yüzünden iletim hatları ve yer altı kablolarının ciddi biçimde zarar görmesi üzerine Dicle Elektrik Dağıtım tarafından daha önce uyarılar yapılmıştı.

Yapılan uyarılarda, enerji şirketine haber verilmeden yapılan izinsiz kazı çalışmaları sırasında yeraltı kablolarının patladığı ve bu yüzden vatandaşların elektriksiz kalarak mağdur olduğuna dikkat çekilerek, bu tür kazı çalışmalarında mutlak surette izin alınması istenmişti. Yapılan tüm uyarılara rağmen uyarıları dikkate almayan kişi veya kurumların, izinsiz kazı yaparak yeraltı kablolarına zarar vermeye devam ettikleri belirlendi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Son olarak Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü ilçesine bağlı Seyrantepe (Maşuk) Mahallesi’nde ŞUSKİ için yapılan kazı sırasında, iş makinelerinden biri yeraltından geçen iletim hattını patlattı.

Yaşanan olay sonrası Seyrantepe ve Akpiyar Mahallelerinde enerji kesintisi yaşanırken, Dicle Elektrik ekipleri, kesinti yaşanan yerlere gerekli onarım yapılıncaya kadar geçici olarak ring şebekelerinden elektrik vermek zorunda kaldı. Hasar gören kabloların yeniden devreye alınması için Dicle Elektrik onarım ekipleri çalışmalara başladı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan