Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Müftü, Urfa’nın Amatem’ine göz dikti

Müftü, Urfa’nın Amatem’ine göz dikti

(ŞANLIURFA-RHA) – Şanlıurfa’da bazı idari amirlerin ve kurum müdürlerinin siyasileri araya koyarak iş bitirmelerini çok gördük ama bu sefer ki durum farklı… 3 bini engelli 2 bini rehberlik ve terapi olmak üzere 5 bin kişinin yararlandığı Urfa’nın Amatem’ine Şanlıurfa Müftüsü ihsan Açık göz dikti.

Şanlıurfa’da daha önce olmayan bir merkez Milli Eğitim Müdürlüğü’nün faaliyetleri sonucunda biri Eyyübiye’de diğeri ise Haliliye’de olmak üzere açıldı. Şimdi de Haliliye’de bulunan Rehberlik ve Araştırma Merkezi İl Müftüsü İhsan Açık tarafından alınmak isteniyor. Zamanın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı araya koyan İl Müftüsü İhsan Açık, Rehberlik Araştırma Merkezi’ni aldı ve yeni İl Müftülüğü binası yapacak.

MERKEZ ORTADA KALDI, SAHİP ÇIKAN DA OLMADI

İl Müftülüğü’nün bulunduğu mevcut binanın fiziki şartlarına bakıldığında İl Müftülüğü’ne yetecek cinsten…Ancak Rehberlik Araştırma Merkezi’nin şehrin göbeğinde olmasını bilen İl Müftülüğü binayı istedi ve aldı. Hatta İl Müftlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde restorasyon çalışmalarına başladı. Buraya kadar her şey normal gibi görünse de işin içinde aslında bir anormallik var. Çünkü bina Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nden alındı alınmasına ama kendileri de ortada kaldı. Rehberlik ve Araştırma Merkezi yetkililerine halen bir yer bulunmuş veyahut gösterilmiş değil. Diğer bir tabirle merkezdekilere “ne haliniz varsa görün” denildi.

 

BAŞKA BİNA BULUNMUYOR…

Atatürk Bulvarı’nda Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Şanlıurfa Rehberlik Araştırma Merkezi’nin (RAM) Müftülüğe tahsisi konusunda başlatılan çalışmalar ve restorasyon bitmek üzere…Yakında bir zamanda kışa kalmadan İl Müftülüğü’nün binaya geçmesi bekleniyor. İl Müftülüğü’nün binaya geçmesi halinde Şanlıurfa Rehberlik Araştırma Merkezi’nden yararlanan 5 bine yakın engelli öğrenci zor durumda kalacak. Çünkü Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu hizmeti verebilecek başka binası yok.

BİNA TAHSİSİ NASIL BAŞLADI?

İl Müftüsü İhsan Açık Rehberlik ve Araştırma Merkezi(Ram)’in gözde bir yerde olması ve cadde üstünde olması İl Müftüsü İhsan Açık’ın binayı istemesinde en büyük etkenler oldu… Olaylar ise önceki Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna döneminde yaşandı. Müftü Açık binayı istedi, önceki vali de müftüye destek çıkınca iş Bakan İsmet Yılmaz’a kadar gitti. Bakan da onay verince binanın üst katı İl Müftülüğü’ne tahsis edildi. Yakın bir zaman sonra ise Müftülük bütün binayı alacak ve merkezden yararlanan 5 bin kişi ise açıkta kalacak.

 

GÖSTERİLEN DİĞER ÜÇ YERE NEDEN MÜFTÜLÜK TAŞINMIYOR?

Bulunduğu konum , taşıdığı fiziki koşullar ve gençlerin uğrak yeri olan Rehberlik Araştırma Merkezi Şanlıurfa için önemli bir yerde bulunuyor. Şanlıurfa eğitimine de katkı veren kurum şimdilerde araya siyasilerde katılmak suretiyle başkasına veriliyor. Merkez için Müftülük üç yer gösterdi ama hiçbiri de merkez olabilecek kapasite de değil. Merkezin çarşı göbeğinde olması her ilçeden ve her semtten vatandaşın ve öğrencinin gelmesini sağlıyor. Ancak merkez daha farklı bir yere taşınınca gelip gidenlerin sayısında da azalma olacak.

 

YETKİLİLER HANİ ÖĞRENCİLERE VE GENÇLERE ÖNEM VERİYORDU!

İl Müftülüğü taşınacak taşınmasına ancak gençlerin ve öğrencilerin uğrak yeri olan Rehberlik Araştırma Merkezi(RAM)’in nereye taşınacağı ise merak konusu oldu. Rehberlik Araştırma Merkezi yetkililerinden alınan bilgilere göre merkez için henüz belirlenmiş bir alan bulunmuyor. Buraya kadar herhangi bir sorun bulunmazken, gençlerin tercih döneminde uğrak yeri olan, Şanlıurfa’da uyuşturucu bağımlıları için adeta bir hastane görevi gören ve AMATEM’in yerini dolduran Rehberlik Araştırma Merkezi’nin nereye gideceği veya nereye taşınacağı bilinmiyor. Gençlere önem verilmesi gerektiğine her defasında dikkat çeken yetkililerin merkeze hale bir yer göstermemesi ise gençlerin ve öğrencilerin tepkisini çekti.

 

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNİ VE GENÇLERİN TERAPİSİNİ MÜFTÜ MÜ YAPACAK?

İl Müftülüğü’nün binaya taşınması ve Rehberlik Araştırma Merkezi’nin açıkta kalmasından sonra tercih dönemlerinde tercih yapmak isteyen öğrencilerin veya merkezde terapi görerek hayata tutunmaya çalışan engellilerin terapilerinin kimler tarafından nasıl ve ne şekilde yapılacağı bilinmiyor. İl Müftüsü’nün binayı çok istemesinden anlaşılan tek bir gerçek var ki, herhalde tercihleri ve terapileri de bundan sonra İl Müftüsü İhsan Açık yapacak.

ENGELLİ ÇOCUKLARIN AİLELERİ DE DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ

İki çocuğu engelli olan ve merkezden yararlanan aile ise merkezin taşınmasına tepki gösterdi. Şanlıurfa RAM’in taşınmasıyla ilgili görüşüne başvurulan aileler, rehberlik araştırma merkezinin merkezde olması nedeniyle kurumdan hem özel eğitim tanılaması hem de danışmanlık hizmeti konusunda destek almanın daha kolay olduğunu belirttiler.Şehrin her noktasından ulaşım imkanının en kolay olduğu bölgenin şu anki yer olduğunu ifade eden aileler kurumun taşınması halinde özellikle bedensel engelli vatandaşların güçlük yaşayacağını ifade ettiler.

 

MÜFTÜYE GÖRE MERDİVENLER SORUNMUŞ…

İl Müftüsü İhsan Açık, Ruha Haber Ajansı ve Urfa Değişim muhabirlerine yaptığı açıklamada, merkezin zaten engelliler ve öğrenciler için uygun olmadığını ifade etti. Açık’a göre ise merkezin uygun olmaması merdivenlerden kaynaklanıyor. Merkez yetkililerine Karaköprü’de bir yer tahsis edildiği ifade etse de merkezin Karaköprü’de olması ne öğrenciler ne de engelliler için uygun değil…

(Haber:Ahmet Can-Zeki Altundağ)

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan