Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Eyyübiye Kampüsü kurtlar sofrasına döndü

Eyyübiye Kampüsü kurtlar sofrasına döndü

(ŞANLIURFA-RHA) Harran Üniversitesi’nin Eyyübiye Kampüsü adeta kurtlar sofrasına döndü…Öyle ki Harran Üniversitesi Rektörlüğü kampüsü imara açıp gelir sağlamak istiyor ve gelecek gelirle de üniversitede yeni bölümler yapılmak isteniyor.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSTEN GELİR ELDE ETMEK İSTİYOR

Harran Üniversitesi Rektörlüğü Eyyübiye Kampüsü’nü imara açıp oradan gelecek parayla da Osmanbey Kampüsü’nde eksikliği hissedilen Hukuk Fakültesi, yurt ve idari bina yapmak istiyor. Ancak üniversite yönetimi engelleyen bazı durumlar oluştu. Başta şehrin önde gelen idari amirlerinden tutun da Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve kurumlar ise kampüsü değerinden daha az bir fiyata almak istiyor. Ancak üniversite yönetimi buna kesinlikle karşı çıkıyor hem de haklı olarak…Çünkü kampüs hem yer olarak hem de arsa olarak iştah kabartıyor, mevcut yerin imara açılmasıyla beraber de yüklü bir para ele geçmiş olacak.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ KAMPÜSÜN İMARA AÇILMASIYLA BERABER ELE GEÇEN PARAYLA NELER YAPACAK?

Harran Üniversitesi yönetimi maddi gelir sıkıntısını çözmek için Eyyübiye Kampüsü’nü imara açmak ve gelir elde etmek istiyor. Kampüsün Akçakale Yolu üzerinde olması ve hemen yanında hastanenin yapılmasıyla beraber arsa olarak değer kazandı. Üniversite de bunu düşünmüş olacak ki, orayı imara açarak üniversitenin ödenek sıkıntısını çözecek. Değeri yüksek olan bölgeden elde edilecek gelirle üniversite büyümeye geçecek. Üniversite yönetimi elde edeceği gelirle, yıllardan bu yana sorun olarak karşımıza çıkan Hukuk Fakültesi sorununu çözecek. Yine elde edilecek gelirle Osmanbey Kampüsü içinde veya çevresinde yurtlar inşa edilecek ve öğrencilerin barınma sorunu tamamen ortadan kalkmış olacak. Üniversite bakıldığında idari binaların Osmanbey’den uzak olduğu ve Yenişehir’de olduğu biliniyor. Yine elde dilecek gelirin bir kısmıyla Osmanbey Kampüsü’nde idari binalar inşa edilecek ve öğrenciler ile üniversite yönetimi iç içe olmuş olacak.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ TOKİ’YE VERMEK İSTİYOR

Kampüsün bulunduğu yerin hemen bitişiğinde hastane yapılmasıyla beraber değeri kat ve kat arttı. Haliyle de orayı almak isteyenlerin de iştahı kabarmış oldu. Ancak üniversite yönetimi bölgeyi değerini verecek kişileri vereceğini kesin bir dille söylüyor. Hatta üniversite yönetimi bölgeyi TOKİ’ye devretmek istiyor. TOKİ bölgeyi alacak ve imara açacak, böylece üniversiteye yeni yerler yapılacak ve bölgede bulunan konut sorunu da çözülmüş olacak.

KURUMLAR DEĞERİNDEN DAHA AZ BİR FİYATLA KAMPÜSÜ ALMAK İSTİYOR

Üniversitenin kampüsü değerini verene vereceğini beyan etmesinden sonra kurumlar bölgeyi almak için adeta birbirleriyle yarışmaya başladı. Hatta bazı iddialara göre bazı kurumların bölgeyi daha ucuza almak için araya siyasileri koydukları da gelen söylentiler arasında…Ancak üniversite yönetiminin bu konuda ki tavrı net, “değerini veren kampüsü alır…”

SİYASİLERDEN REKTÖRE BASKI İDDİASI…

Üniversiteye yakın kaynaklardan alınan bilgilere ve iddialara göre üniversite rektörünün kampüs için tavrı net olduğundan karşısına bazı siyasileri de almış oldu. Hatta en büyük iddiaya göre kampüs için bazı siyasilerin rektörü görevden almakla tehdit ettiği bile söylenen iddialar arasında yer alıyor. Ancak üniversiteyi büyütmeyi kendine hedef alan rektör gelecek gelirle üniversitenin birçok sorununu da çözmüş olacak.

TOKİ BÖLGEYİ ALIRSA NE YAPACAK?

Üniversite yönetiminin karşısına çıkan ve en cazip gördüğü teklif ise TOKİ seçeneği…Bölge TOKİ’ye verilecek, TOKİ bölgeyi imara açacak. Bilindiği üzere Eyyübiye Hastanesi’nin de bölgeye yapılmasıyla beraber şehir yavaş yavaş oraya kaymaya başlayacak. Haliyle bölgeye doğru genişleyen şehirle birlikte bölgede ciddi bir konut sıkıntısı da çıkmış olacak. TOKİ bölgeyi alarak orada hem konut yapıp konut sıkıntısını çözmüş olacak hem de öğrenciler için de modern yurtlar yaparak öğrencilerin en büyük sorunu olan barınma sorunu da çözmüş olacak. TOKİ bunlarla beraber üniversite içinde idari binalar yapacak. Üniversite yönetimi her ne kadar TOKİ seçeneğine sıcak baksa da bazı siyasilerin araya girmesi TOKİ seçeneğinin önünü kapatıyor. Ancak yönetimin ve rektörün kesin tavrı TOKİ seçeneğini zorlayacak gibi gözüküyor.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ TOKİ SEÇENEĞİNE NEDEN SICAK BAKIYOR?

Üniversite yönetiminin TOKİ seçeneğine sıcak bakmasında yurt, lojman ve gelir etki ediyor. TOKİ üniversite ile anlaşıp alırsa bölgeye yurtlar yapacak, üniversite idari personelleri için lojman sıkıntısını giderek ve üniversiteye de yüklü bir miktarda gelir bırakmış olacak.

ÜNİVERSİTE GELİR OLMADIĞINDAN BİLİMSEL ÇALIŞMA YAPAMIYOR VE İLÇE OKULLARINA HOCA GETİREMİYOR

Üniversite yönetimi üniversiteyi bölgede parlatmak için kolları sıvadı. Yönetim ilçe yüksekokullarında var olan hoca sorununu da akademisyenlerin şartlarını iyileştirerek çözmek istiyor. Bunun için de yüklü bir bütçe gerekiyor. Özellikle yıllardan bu yana üniversite de bilimsel çalışmaların yapılmıyor olması ise rektörün canını sıkan konuların başında geliyor. Elde edilecek gelirle akademisyenlerin şartları iyileştirilecek ve önemli çalışmalar yapmış akademisyenlerin Harran Üniversitesi’ne gelmesi de teşvik edilmiş olacak.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan