Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Urfa’daki elektrik kesintileri yine Meclise taşındı

Urfa’daki elektrik kesintileri yine Meclise taşındı

(ŞANLIURFA-RHA) HDP şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şanlıurfa’da sık sık yaşanan elektrik kesintilerini Meclise taşıdı.

Şanlıurfa’nın kangrenleşen sorunu elektrik kesintileri, tepki toplamaya devam ediyor. vatandaşların eylem yapmalarına neden olan elektrik kesintileri Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan tarafından Meclise taşındı. Ayhan “Elektrik kesintileri yıllardır Şanlıurfa kamuoyu ve basınının değişmez gündem maddesi olmaya devam etmektedir. Elektrik kesintileri yurttaşları o kadar bezdirmiş ki, insanlar artık çareyi sokağa çıkmakta aramaya başlamıştır. Son olarak 2 Ağustos’ta Eyyübiye ilçe sakinleri yolda ateş yakıp yolu trafiğe kapatarak protesto gösterisi düzenlemişlerdir. Benzer protesto gösterileri geçmiş tarihlerde farklı ilçelerde sıkça yaşanmıştır.” dedi.

“Son birkaç yılda gerek şahsım, gerekse partime mensup ilimizin diğer milletvekilleri, gerekse de diğer muhalefet partisi milletvekillerince, Şanlıurfa’daki elektrik kesintileri ile ilgili olarak, bakanlığınız tarafından yanıtlanması talebi ile çok sayıda soru önergesi sunulmasına rağmen önergelere ya cevap verilmemekte ya da DEDAŞ tan gelen yanıtlar aktarılmaktadır.” ifadelerini kullanan Ayhan, “Yanıtlarda çeşitli gerekçeler öne sürülmekte, hatta yurttaşlar hırsızlıkla suçlanmaktadır. 2017 Ocak ayında parti grubumuzun konu ile ilgili vermiş olduğu Meclis Araştırması Önergesi iktidar partisi milletvekillerinin oy çokluğu ile reddedilmiştir. Bu durum Şanlıurfa kamuoyunda DEDAŞ’ın korunup kollandığı yönünde ciddi kanılara yol açmaktadır.” diye konuştu.

Milletvekili İbrahim Ayhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından cevaplaması üzerine verdiği soru önergesinde şu soruları sordu:

1.2015,2016 ve 2017 yılının ilk 7 ayında illere göre yaşanan elektrik kesintisi sayısı ve süresi ne kadardır?

2.Şanlıurfa’daki abartılı elektrik kesintileri konusunda BİMER, CİMER ve bakanlığınıza iletilmiş şikayet sayısı kaçtır? Bu şikayetlerle ilgili olarak ne gibi çalışmalar yürütülmüştür?

3.DEDAŞ ile yapılan ihale şartnamesindeki taahhütlerin (personel, araç gereç, bakım onarım vb.) yerine getirilip getirilmediği ile ilgili olarak gerekli denetimler yapılmakta mıdır? En son denetim hangi tarihte yapılmıştır? Denetim raporlarını kamuoyuyla paylaşmayı düşünür müsünüz?

4.Denetimler zamanında yapılıyor ve DEDAŞ şartnameye uygun çalışmalar yürütüyor ise aboneleri daha fazla mağdur etmeme adına şartnameyi gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?

5.Şanlıurfa’daki elektrik kesintilerinin en azından aboneler tarafından makul olarak karşılanabilecek seviyeye düşürülmesi konusunda somut çalışmalarınız mevcut mudur?

6.Şartname ile söz konusu firmaya, yılda bildirimsiz olarak kaç kez ve kaç saat elektrik kesme olanağı tanınmıştır? Bunun aşımı durumunda -ki bunun Şanlıurfa’da çok aşıldığını düşünüyoruz- abonelere tazminat ödenmiş midir? Ödenmemiş ise gerekçesi nedir?

7.Şanlıurfa kamuoyunda söz konusu firmanın bakanlığınız ve hükümet tarafından korunup, kollandığı yönündeki algı konusunda ne düşünüyorsunuz? Söz konusu ticari firma ile şartname dışında herhangi bir ilişkiniz mevcut mudur?

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan