Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Coşkun: Hükümetten beklentimiz Memur-Sen isteklerinin bir an önce verilmesi

Coşkun: Hükümetten beklentimiz Memur-Sen isteklerinin bir an önce verilmesi

( ŞANLIURFA – RHA ) Şanlıurfa Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Urfa Değişim Gazetesi’nin bu haftaki röportaj konuğu oldu. Zam oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Coşkun,”Bizim hükümetten isteğimiz, alın teriyle çalışan bizlerin unutulmaması. Memur-sen isteklerinin bir an önce verilmesi.”dedi.

 Eğitimdeki kanayan yaralara dikkat çeken Coşkun,”Şanlıurfa’nın kanayan yarası her eğitim döneminde olduğu gibi en büyük sıkıntı yaşadığımız alan öğretmen açığıdır. Öğretmen, eğitimin lokomotifidir. Öğretmen olmasa eğitim düze çıkmıyor. Haziran ayında yer değiştirmelerden dolayı 3 bin 100 öğretmen il dışına tayin istemiş, bunların tayini çıkarak gitmişlerdir. Bize verilen 400 öğretmen. Açığımız 2700’dür. Ocak ayında eş, özür ve çeşitli sebeplerden dolayı gidenler oldu. Buna binaen 3100 kişi gidecek olan var. Kaba taslak olarak yaklaşık olarak söylersek 5000’e yakın öğretmen açığımız yine oluşacak. Hali hazırda yine 4-5 bin öğretmen açığımız var. Toplamda 10 bin öğretmen açığımız bulunuyor. 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında Şanlıurfa’ya 5 bin beklerken bakanlık 3 binin üzerinde verilmesi de güzel bir rakam; ama Urfa’nın öğretmen açığından dolayı yetersizdir. Bakanlığa çağrımız şudur: Urfa ve benzeri bölgelerde Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde görev yapan öğretmenler ek tazminat ve ekonomik destek yardımında bulunmadığınız müddetçe bu açık devam edecektir.  Yetkililere tekrardan sesleniyoruz. Ankara’nın Çankaya ilçesinde görev yapan bir öğretmen ile Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde görev yapan bir öğretmene aynı maaş verildiği müddetçe bu sorunumuz ve sıkıntımız devam edecektir. Öncelikle kalkınma illerinde mevcuttur. Bölgemizde görev yapan öğretmenlere pozitif bir ayrımcılık yapılacak. Gerek özlük hakları, gerek maddi açıdan mutlaka buna bir destek verilmesi gerekir dolayısıyla bu sorunun bu şekilde giderileceğine biz inanıyoruz.”dedi.

‘ÖĞRETMEN AÇIĞI HAT SAFHADA’

Eğitimdeki öğretmen açığına dikkat çeken Coşkun, şunları kaydetti:”İnşallah yetkililerimiz de bunu görür işte TEOG’ta, YGS, LYS sınavlarına bakıyorsunuz son 20 veya 30’da hep doğu Güneydoğudaki illerimizdeki Urfa’mız da bunlarından biridir. Bir türlü 70’in altına inemedik diyeyim. bunun en büyük sebeplerinden biri de öğretmen açığının  hat safhada olması en önemli etkenidir. Daha önce söylemiştik yine söylüyorum gönül ister ki bu tür  sorunları sıkıntıları giderelim. En azından biz öğretmenler buradaki başarıyı nasıl arttırabiliriz daha fazla nasıl fedakarlık edip öğrencilerimize yardımcı olabiliriz kendi ilimizi kalkınmada ya da eğitim sıralamasında daha üst seviyelere nasıl çıkartabilirimizin söylemlerini , eylemlerini sözlerini söylemek istedik; ama maalesef 24 yıldır öğretmenlik yapıyorum; bu sorun devam etmekte bu sıkıntı devam etmekte. Halihazırda 4 yüzbinleri geçen ataması yapılmayan öğretmen arkadaşlarımız var istihdam alanı geniştir.

‘AÇIKTA OLAN ÖĞRETMENLERİMİZ BİR AN ÖNCE ATANSIN’

Bizim devletten hükümetten beklentimiz hem bu ataması yapılmayan öğretmenlerimizi bir an önce almak hem de en azından bu boşluk alanı var; çünkü 100 binin üzerinde 150 bin civarında öğretmene ihtiyaç var dolayısıyla bunlarında bir an önce alınıp istihdam edilerek Urfa gibi öğretmen açığı olan illerinde bu sorun giderilmiş olur en azından bu çocuklar bizimdir, geleceğin Türkiye’si oluşturmak adına yarınlarımızın daha güzel olunması adına işte çağdaş dünyanın teknolojisi yakalama adına mutlaka bu sorunumuzun giderilmesini istiyoruz.

‘MÜLAKAT SİSTEMİ VİCDAN BİRLİKTELİĞİNİ YARALAYAN BİR DURUMDUR’

Şimdi sözleşmeli öğretmene karşıyız onu teyitten buradan da iletmiş olayım,  özellikle mulakatın kaldırılması tarafıyız bu adaleti vicdan birliğini birlikteliğini yaralayan bir durumdur. Bir KPSS sınavımız var, sınava giriyorsunuz aldığınız puanız belli sıralama giriyorsunuz ona göre atamaların yapılması hem vicdani açısından hem de adalet açısında daha uygundur. yani biz böyle yılları beklersek giden gelen dengesizliği çok olduğu için ya da bir türlü bu dengeyi sağlayamadığımız için  bu şekilde halihazırda süreç devam ederse öğretmen açığını kapatma ihtimali zor; çünkü 3 bin elli’den bahsettik  3050 sayısı iyi bir sayı 81 ilin içersinde ama siz var olan soruna 3050’yi vurgunuz zaman ‘devede  kulak’ demeyelim; ama belli bir  kısmını kapsıyor. Dolayısıyla bunu toplam gidermek gerekir on yıllardır bu hep böyle devam etmiş;  artık bu sorunun tedavi edilebilme sorunu çözebilme imkanı var; çünkü dışarıda az önce de bahsettim: yüzbinlerce mezun olup atanmasını bekleyen çocuklarımız, arkadaşlarımız,kardeşlerimiz var diyelim yani bunlara hem alanın açılması düşünün siz belli bir eğitim düzeyine çocukları geçirmiş oluyorsunuz,  yetiştirmiş oluyorsunuz. Çağlarının  en böyle verimli döneminde bunları heder etmemek gerekir bu hesabı kitabı iyi yapmak gerekir bunları bir an önce istihdam alanını oluşturarak bunları da kazanarak topluma daha faydalı bireylere dönüştürmemiz gerekir bu konuda tabiki yetki bakanlıktadır hükümettedir bizim burada çağrımız bu sorunumuz halledilebilecek bir sorun çözümü olabilecek bir sorun dolayısıyla artık sorun demekten biz de bıktık bunu kaldırılması gerekir bu konuda hem ham madde var hem istihdam alanı  var, hem de işte diyoruz. Ülkemiz yüzde 5-6-7 büyüme gelişme sıkalasını yakalamış. Geleceğimiz daha iyi daha aydınlık en azında bu şekilde değerlendirip bu yüzden  5-6 büyümeyi yüzde 10’lara çıkarmak için bu tür imkanları daha iyi kullanmamız gerekir diye düşünüyorum.

‘MEMUR-SEN’İN İSTEKLERİNE CEVAP VERİLSİN’

Zam konusunda yetkili sendika Memur-Sen, Eğitim Bir-sen olarak biz oturacağız. En son olarak kamu işçilerine 7,5 + 5 verildi. Normal geçim standardını yakalamaktır. Ben devletin kendi zam göstergelerine göre söylüyorum. Açlık sınırı 1600 küsur, asgari 1400.  Yoksulluk sınırı 4600 lira. Bir öğretmen göreve başlarken 3 bin liraya yakın maaş alıyor. Devletin kendi verileri ve kendi işçisine ödediği ücretinin çelişkisine dikkat çekmek istiyorum. Bir devlet memurun o seviyede en azından olması gerekiyor. Teklif edilen zamları alsak bile yoksulluk sınırını geçemeyeceğiz; ama yaklaşmış olacağız.  Bizim hükümetten isteğimiz, alın teriyle çalışan bizlerin unutulmaması. Memur-sen’in isteklerinin bir an önce verilmesi.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan