Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Bakanlar, mevsimlik tarım işçilerle bir araya geldi

Bakanlar, mevsimlik tarım işçilerle bir araya geldi

( ŞANLIURFA – RHA ) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Ankara Valisi Ercan Topaca,  Ankara’da bulunan mevsimlik tarım işçilerini bulundukları çadırlarda ziyaret etti.

Ankara’nın Polatlı ilçesindeki köylerde çalışan mevsimlik tarım işçilerini, Gıda, Tarım – Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarla ve çadırlarda bir araya geldi. Bakan Fakıbaba, ekmek yapan kadınlarla sohbet etti, ekmeklerini yedi. Daha sonra Bakan Fakıbaba ve Sarıeroğlu, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar da işçilerin sofrasına oturarak beraber yemek yedi, çaylarını içti.

Tarım işçileri, elektrik, içme suyu, yol, eğitim, sağlık ve barınma sorunlarını Bakan Fakıbaba ve Sarıeroğlu’na anlattı. Yetkililer, en kısa sürede bu sorunların çözüleceğine dikkat çekti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, eğitim, altyapı ve barınma sorunlarını Eylül ayı içerisinde çözeceklerini belirtti. Öte yandan Bakan Sarıeroğlu, ailelere çocuklarını okullara göndermelerini istedi, tarlalarda çalıştırmamaları noktasında uyarılarda bulundu.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan