Anasayfa / TÜM HABERLER / BÖLGENİN EN BÜYÜK YEŞİL ALAN PROJESİ DEVAM EDİYOR
DCIM100MEDIADJI_0015.JPG

BÖLGENİN EN BÜYÜK YEŞİL ALAN PROJESİ DEVAM EDİYOR

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kent ormanı ile birleştirmeyi planladığı ve 6 etaptan oluşan GAP Vadisi projesi hızla ilerliyor. GAP Vadisi 3 etap proje çalışmalarını yerinde denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “GAP Vadisi bölgenin ve Şanlıurfa’nın en büyük yeşil alan projesidir” dedi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Halilü’r Rahman kent ormanı ile birleştirmeyi planladığı GAP Vadisi projesinde çalışmalar 3. Etap’ta devam ediyor. Karaköprü ile Haliliye ilçeleri arasında yer alan bölgede 6 etaptan oluşan proje çalışmasının 3’ncü etabı hızla ilerliyor. 43 bin metrekarelik alana sahip 3. etaptaki Tünel Park’ındaki çalışmaları denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, görevlilerden bilgi aldı. 6 etaptan oluşan ve tamamı 1 milyon 865 bin metrekare olan GAP Vadisi projesi 2019 yılında tamamıyla bitirilmiş olacak.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, YEŞİL ALANLARLA ŞANLIURFA NEFES ALACAK

GAP Vadisi Projesinin Şanlıurfa’nın nefes alması için çok önemli bir proje olduğunu ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: “GAP Vadisi Şanlıurfa’nın en önemli yeşil alan projesidir. Yeşil alanla birlikte Şanlıurfa’nın sosyal alan ihtiyacını da karşılayabilecek projeler bu etaplarda Şanlıurfa için yer buluyor. GAP Vadisi 3. etap çalışmalarını yerinde inceledik. Çevre Kontrol Koruma Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Yapı İşleri Kontrol Şube Müdürlüğümüz buradaki işleri yerinde inceliyorlar. GAP Vadisi projesi 6 etaptan oluşuyor. Projenin 4. etabı önümüzdeki hafta başlayacak. 5. ve 6’ncı etapla GAP Vadisini bitirip artık şehir ormanına doğru yol alacağız. Şanlıurfa kurak bir iklim kuşağında ve istiyoruz ki Şanlıurfa’daki halkımızın tamamı ailesiyle birlikte bu yeşil alanları, içerisinde sosyal alanların olduğu, yüzme havuzu ve dinlenme alanlarının olduğu, restoran ve çocuk oyun alanlarının olduğu ve çocukların oyun oynadığı, amfilerde kültürel ve sanatsal etkinlikleri rahatlıkla izleyebileceği bu alanları Büyükşehir Belediyesi tüm kadrosuyla 2018’e yetiştirmenin uğraşı içerisindedir. Şanlıurfa’da en atıl durumdaki alanların tamamını Şanlıurfa’ya bir katma değer olarak değerlendirme uğraşı içerisindeyiz. Tüm etüt, plan ve projeye bu şekilde ve bu gözle bakılıyor. Başarılı bir çalışma ortaya çıkıyor. Projenin tamamında bu alanlar 4 bin dönümlük alana tekabül ediyor. 4 bin dönümlük alan Şanlıurfa’nın ve bölgenin en büyük yeşil alan projesidir” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan