Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / 300 Konutlarda yıkım başladı

300 Konutlarda yıkım başladı

( ŞANLIURFA – RHA ) Kentsel dönüşüm kapsamında belirlenen alanlarda çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, son olarak Refahiye mahallesinde yer alan ve 300 konutlar olarak bilinen bölgede yıkım çalışmalarına başladı.

Kentsel dönüşüm uygulamalarındaki hassasiyetini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak belirlediği alanlarda çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projesi kapsamında riskli yapılar arasında yer alan Refahiye Mahallesindeki 300 konutların yıkımına başladı. Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldıktan sonra boşaltılan konutların yıkımını iş makineleriyle gerçekleştiriyor. Yıkım esnafında oluşan toz tabakasından çevredeki mahalle sakinlerinin etkilenmemesi için itfaiye ekipleri tarafından sürekli olarak su püskürtülüyor.

ÜRÜN: GELECEĞİN ŞANLIURFA’SINI İNŞA EDİYORUZ

Alanda yapılan yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yahya Ürün, şehrin diğer bölgelerinde de benzer uygulamaların planlama dahilinde devam ettiğini söyledi.

Ürün açıklamasında,”Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm projelerimize devam ediyoruz. Şanlıurfa’da 300 konutlar olarak bilinen lojmanların yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. Buradaki yapılarımızın bir çoğu risk oluşturmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız planlama çerçevesinde hali hazırda devam eden Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projelerimiz devam etmektedir. Eyyübiye ve Haliliye Belediyesi içerisindeki gecekondu alanlarındaki çalışmalarımızda sürüyor. Halkımızın merakla beklediği Yeşildirek Mahallesindeki Karayollarına ait mülkiyet sorununu çözdük ve projelerini revize ettik. Şu an Yeşildirek’te de Emlak ve İstimlak Dairesi ile TOKİ’deki yetkililer çalışmalarını sürdürüyorlar.” şeklinde konuştu.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan