Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Ekinci: Tarım arazilerinde belediye olarak kesinlikle tasarrufta bulunmayacağız

Ekinci: Tarım arazilerinde belediye olarak kesinlikle tasarrufta bulunmayacağız

( ŞANLIURFA – RHA ) Eyyübiye Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı, SGK binası meclis toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Başkanlık yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ,” Tarım arazilerinde belediye olarak kesinlikle tasarrufta bulunmayacağız. Hizmet binası yeriyle ilgili lansman toplantısını yapıp kamuoyuna kısa zamanda bilgi vereceğiz.”dedi.

Eyyübiye Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı birinci oturumu, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci başkanlığında SGK binası meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclis toplantısında gündem maddelerinin okunmasından önce meclis üyelerine hitap eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, tarım arazilerinin korunması, belediye hizmet binası ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili konuşma yaptı. Son günlerde Harran Üniversitesi Eyyübiye kampüsünün imara açılıp konut yapılacağı söylentileri üzerine konuşma yapan Başkan Ekinci, tarım arazilerinin korunması yönünde tasarruflarının olduğunu, o bölgeyle ilgili özellikle belediye hizmet binası tarzında çalışmalarının olmadığını belirtti. Belediye hizmet binası yeri ile ilgili daha önceden bir çalışmalarının olduğunu, araştırma ve encümen komisyonu tarafından yerin belirlenmesi ile ilgili kriterlerin rapor halinde kendilerine sunulduğunu ve bu kriterler içindeki en önemli maddelerin başında da tarım arazisinde de olmaması gerektiği, herkesin ulaşılabilirliğine olanak sağlaması gerektiği, kimseye rant kapısı olarak açılmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Ekinci, “ Oluşturulan kriterler çerçevesinde hizmet binası yeri ile ilgili kısa zaman içinde hazırlanan projeyle birlikte bir lansman toplantısı düzenleyip kamuoyuna bilgi vereceğiz.” Dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci konuşmasında şunları söyledi:” Şimdi değerli arkadaşlar bir husus daha var Kamu binalarını kamu alanlarını barındırmak. Baktığımız yerde yine kamuya ait alanlar vardır değerli arkadaşlar vakıflara ayrılan alanlar vardır. Vakıflara ait olan Vakıflara ait olan yerlere baktığınız zaman tarım arazisi olan yerlerdir bunlar. Hepinizin bildiği gibi Kuyubaşındaki yerler tarım arazisi. Kamu alanı olan Ziraat fakültesi yeri için arkadaşlar bir çalışma yürüttü ama o bölgeyle ilgili sizin de gördüğünüz gibi kamuoyunda çok ciddi hassasiyetler vardır. İşte eski hava alanı olan yer bildiğiniz gibi fidanlık olarak ilan edildi yine kamuoyunun hassasiyetine binaen yine kamuoyunun hassasiyetini dikkate almak lazım. Bu kadar tarıma elverişli bir yerde sizin kamu binası olarak sizin bir Belediye Başkanı olarak belediye binasını böyle bir alana götürmeniz çok doğru bir hareket değildir. Nasıl doğru bir hareket değildir; birincisi hem kamu binalarının cazibe merkezi olduğunu ifade edeceksiniz ve cazibe merkezi olması hasebiyle etrafında da gelişeceğini görüyorsunuz. Tarım arazileri konusunda özellik ile Urfa’nın içinde bulunduğu sıkıntıyı hepimiz biliyoruz. Bunu da görüyorsunuz diğer taraftan da işte şurası ziraat fakültesidir bu tarafı havaalanıdır bir durum ile gerçekler ile bağdaşmış söylemlerimiz ile tabiki çelişiyor. Değerli arkadaşlar hal böyle olunca da sizlere de malum olduğumuz konuyu iletmiştik. Arkadaşlar belediye binasına ihtiyacımız vardır. Belediye binası ile ilgili bir çalışma yapılmasında fayda vardır ve bu konuda arkadaşlar tabi o çalışma sonucunda bir rapor yazdılar bu rapor ile ilgili bazı maddeler vardır. Belediye Hizmet Binasının yeri seçilirken neye dikkat edilmesi gerektiği ilgili bir araştırma yaptı arkadaşlar ve şöyle bir rapor yayınlandı. 1-Öncelik ile İlçe halkının ve daha sonra Şanlıurfa halkının kolaylıkla ulaşabileceği bir konumda olması 2- Belediye hizmet alanlarının bulunduğu güzergah yönünde trafik yükünün arttırılmaması ve otopark sıkıntısının minimum seviyede olması.

3-Tercih edilecek alanın 20 yıl sonra da hizmet verebilecek büyüklükte olması  4-Öncelik ile kamu mülkiyetinde olan alanlara bakılması. 5- Kamu mülkiyeti olması durumunda ilçenin girişimi gelişimi modern yapılaşmayı teşvik edici yönlendirici nitelikte olması. 6- Özel mülkiyet olması durumunda ilçe sınırlarımızın Doğu, Batı, Kuzey ve Güney noktaların mümkün mertebede ortalıyor olması. 7-Alanın kesinlik ile tarımsal alanda olmaması ve tarımsal alanda yapılaşmayı teşvik edici nitelikte olmaması. 8-Belirlenecek alan ile ilgili kamu, özel mülk fark etmeksizin kesinlik ile mahkemeye yansımış veya davaların olmaması şeklinde. Arkadaşlar bir rapor hazırladılar. Bu rapor doğrultusunda da öncelik ile kamu yerleri olmak ile ilgili bir çalışma yürütüldü ve daha sonra bu rapor doğrultusunda olabilecek yerler ile ilgili çalışmalar yapıldı, yapılabilecek yerler ile ilgili kamudan da kamu yararı raporu alındı. Bu kamu yararına istinaden de tabi değerli arkadaşlar Belediye encümenimiz tarafından bir çalışma yürütüldü ve bu çalışma sonucunda çıkan şey şu değerli arkadaşlar; herkesin ulaşabilecek bir yerde yer talebi var. Çünkü Eyyübiye’nin  sosyo – ekonomik yönden yapısını biliyorsunuz. Belediye hizmet binasında böyle herhangi bir kenar noktasına koymamız durumunda ulaşılabilecek sıkıntılardan dolayı mağdur olacak çok insanımız var. Kamu alanı olarak görülebilecek olan en uygun yer olan Ziraat fakültesinin eski yeri kamuda hassasiyeti dikkate alınarak böyle bir tasarrufta bulunmama kararını arkadaşlarımız vermişler ve sizler böyle bir karar verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Orasının tıpkı Tugay ile ilgili yürüttüğümüz park noktasında Ziraat fakültesinin de bu noktada Eyyübiyemiz için o Tugay parkına benzer park olarak düşünülen yerin burada da aynı şekilde düzenlenmesi çok daha uygun olacaktır. Hepimizin tabi isteği ve talebi budur. Çünkü ilçemiz sınırları içerisinde yeşil alan noktasında da çok ciddi sıkıntılar var. “

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan