Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Siyonist işgalciler Şanlıurfa’da telin edildi

Siyonist işgalciler Şanlıurfa’da telin edildi

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları İl Başkanlığı öncülüğünde Rabia Meydanı’nda toplanan birçok kişi, Siyonist işgalcilerin Kudüs’te estirdiği terörü lanetledi.

Ellerinde tevhit, Filistin ve HÜDA PAR bayrakları olan kalabalık, sık sık “Şanlıurfa’dan Aksa’ya Binlerce Selam” ve “Müslüman Uyuma İlk Kıblene Sahip Çık” sloganları attı.

Alanda ayrıca “Zalimler için yaşasın Cehennem”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Filistin Ümmetin davasıdır”, “Müslümanlar bir olmadan katliamlar bitmez”, “Gün gaflet uykusundan uyanma günüdür” ve “Haydi, İsrail mallarını boykot etmeye” yazılı pankartların tutuldu.

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de destek verdiği basın açıklamasına HÜDA PAR ilçe başkanları da katılım gösterdi.

“Kudüs için YolAÇIK” sloganıyla düzenlenen basın açıklamasını HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanı Cumali Taba okudu.

14 Temmuz’dan bu yana terör çetesinin, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı günlerce ibadete kapatacak kadar pervasızlaştığını belirten Taba, Mescid-i Aksa’ya yönelik kısıtlamalar ve saldırıların kaygılarını arttırdığını söyledi. Taba, Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasını protesto edip direniş gösteren Filistinlilerin, işgalcilerin namert kurşunlarıyla şehit edildiğini, onlarcasının yaralandığı ve yüzlercesinin de tutuklandığını ifade etti.

Siyonist işgalcilere cesaret veren ve onları pervasızlaştıranın İslam dünyasının dağınıklığı, ümmetin sessizliği olduğunu vurgulayan Taba, “Ümmetin bu sessizliği işgalci Siyonistleri daha da cesaretlendirmektedir. Mescid-i Aksa’nın İslam’da özel bir yeri vardır. Mescid-i Aksa bugün Yahudilerin murdar postalları altında kirletiliyor. Müslüman gençler Mescid-i Aksa’nın bahçesi içinde vahşice katlediliyor. Müslümanların bu mübarek yerde namaz kılmaları engelleniyor. Müslümanlar tepkisiz kalır, bu haydut çeteye karşı seslerini yükseltmezlerse Allah muhafaza yarın Müslümanların ilk kıblesi Siyonist çetenin eliyle yıkılma tehlikesi bile yaşayabilir. Ümmetin namusu olan ilk kıblemizi, Mescid-i Aksa’yı Siyonist çetenin işgalinden kurtarmak için tüm Müslümanlar birleşmeli, vahdet içinde hareket ederek bu işgalci çeteye dur demelidirler. Onun için ‘Önce Kudüs’ diyoruz.” dedi.

“KUDÜS’ÜN ÖZGÜRLÜĞÜ ÜMMETİN ÖZGÜRLÜĞÜ DEMEKTİR”

Kudüs’ün sadece Filistinlilerden sorulmayacağına değinen Taba, konuşmasına şöyle devam etti: “Kudüs bir Filistin sorunu değil, Arap sorunu değil, insanlık sorunudur. Kuru bir toprak davası değil, insanlığın kurtuluşunun kapısıdır Kudüs. Kudüs’ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğü demektir. Gün, Müslümanların vazgeçilmezi olan Kudüs için ayağa kalkma, Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma günüdür. Gün, dünya Müslümanları olarak ihtilaflarımızı bir kenara bırakıp Kudüs davası etrafında birleşme günüdür. Kudüs bugün zor günlerini yaşıyor ve biz Müslüman kardeşlerinden gür bir ses bekliyor. Gelin, hep birlikte sesimizi yükseltelim, bütün gücümüzle ve imanımızla Mescid-i Aksa’ya sahip çıkalım.”

Müslümanları Küdus’e sahip çıkmaya davet eden Taba, “Siyonist işgal çetesini ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarından ve uygulamalarından dolayı bir kez daha lanetliyoruz. Vicdanını kaybetmemiş tüm insanlığı da bir insanlık sorunu olan Kudüs davasına sahip çıkmaya ve yıllardır zulmünü ve işgalini sürdüren işgalci terör çetesine ve işbirlikçilerine karşı her platformda seslerini yükseltmeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kavaklı, Taba’ya 2006 yılında Furkan Savaşı’nda mücahitler tarafından cepheden kendilerine gönderilen Filistin Bayrağı’nı takdim etti.

Program, bayrak takdiminin ardından HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Ayyıldız’ın yaptığı dua ile son buldu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan