Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Belediye binası merkezi yerde olmalı!

Belediye binası merkezi yerde olmalı!

(ŞANLIURFA-RHA) – 12 Kasım 2012 yılında kurulan Eyyübiye Belediyesi’nin halen bir hizmet binası bulunmuyor. Belediyesi binası da ikiye bölünmüş durumda…Belediye’nin bir kısmı Balıklıgöl tarafından yer alırken, diğer kısmı ise SGK İl Müdürlüğü ile aynı binayı paylaşıyor.

Eyyübiye Belediyesi’nin yeni yerinin nerede olması gerektiği ile ilgili tartışmalar 1 yıldan bu yana devamededursun, belediye binası ile ilgili farklı görüşlerde ortaya çıktı. Kimisi Kuyubaşı yanında Dem-Et binasını olması taraftarı iken, kimisi ise eski Hayvan Pazarı yerinin en uygun olacağını söylüyor. Ancak ilçe parti yönetiminde bazı kişilerin Dem-Et’in yerini almak için siyasi girişimlerini hızlandırdıkları da konuşulanlar arasında…

Bir öneri de Şanlıurfa Kültürel Mirasi Koruma Derneği Başkanı Uğur Beyazgül’den geldi. Beyazgül sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada belediye binası için uygun önerilerde bulundu.

Beyazgül yaptığı açıklamada şu açıklamalara yer verdi:

 EYYÜBİYE BELEDİYE BİNASI; EYYUBİYEYE SIRTINI DEĞİL YÜZÜNÜ DÖNMELİDİR

Son günlerde Eyyübiye belediye binası yeri kamuoyunda önemli bir gündem oluşturmaktadır..başkanımız y.mimar M.Uğur Beyazgül ve Şehir plancıları odası başkanı Selim Açar belediyemize katkı sunmak üzere bir çalışma başlattılar..

Çalışmanın amacını;

  1. Yapılacak binanın Eyyübiye’nin gelişim ve ıslah edilecek alanına yakın olması…Kentsel gelişimi ve değişimi tetiklemesi..
  2. Eyyübiye’nin odak noktasında olması.
  3. Yapılacak binanın Eyyübiye’ye ismini veren ve şehir tacı niteliğindeki Eyyüp peygamber makamıyla ilişkili bir yerde konumlanması.
  4. Arsa bedelinin belediye açısından yüksek bir miktara sahip olmaması.
  5. Eyyübiye’nin tarihi ve antik yapısının gelişimine ve ortaya çıkmasına katkı sunması.
  6. Çevre yolu ve TOKİ ile bağlantısının kolay olması..Temeli üzerinde geliştirdik.

Bu kriterlerimize yakın alternatif alanlardan biri olarak eski hayvan pazarının yerini tespit ettik.

Bu yer görüldüğü üzere Eyyübiye ilçemizin odak noktasındadır. Yakınından geçen 50 metrelik yol artelinin TOKİ’ye bağlantı imkanının olması açısından önemli bir yerdedir.

Belediye binası ile Akçakale yolunun 30 metrelik dikey bir yolla birleştirilmesi ile Eyyübiye de yeni cazibe merkezi oluşturma imkanlarını ortaya çıkaracaktır, kentsel dönüşümü canlandıracaktır.

Bu yer aynı zaman sırtını antik Edessa nekropolüne dayaması,diğer yandan yüzünü yeniden düzenlenmesi gereken Eyyübiye varoşlarına dönmesi açısından önemli bir fırsattır.

Bir yandan Edessa antik alanı cazip hale gelecektir.Diğer yandan belediye binasının burada olması ile bu alana bir tampon oluşacak ve korunacaktır.Belediye açısından kültür varlıkları kuruluyla işbirliği halinde cazip alanlar oluşturma imkanı ortaya çıkacaktır.

Bu yer Eyyübiye’nin en uygun yeni yerleşim alanı olmaya aday Akçakale,Antep çevreyoluna yakın bir bölgede bulunmaktadır. Yani geleceğin Eyyübiye’si için önemli bir konumdadır.

Bu alan belediyeye aittir ve yaklaşık 7200 m2’dir. Rekreasyon açısından büyüme imkanına sahiptir..

3.Görüldüğü gibi bir tarafı yeşil alandır.

Belediyenin bu alana 10 katlı konut istemesi üzerine, Kültür Varlıkları Koruma kurulu bu alanı 2 katlı kamu hizmet alanı ve ilgili tesislerine dönüştürmüştür..

Fakat bu konuda fikrini aldığımız plancılar belediyenin özgün bir projeyle başvurması halinde bu alanın 3 veya 4 katlı belediye hizmet binasına dönüşeceği yolundadır..

Bu konuda gerek Kültürel Mirası koruma derneği,gerekse Şehir Plancıları odası olarak hertürlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna bildiririz..

Not; Biz bu çalışmayı başlattığımızda belediye henüz bir yer bulamamıştı..şimdi kamuoyuna açıklamamakla birlikte bir yer bulunduğu belirtilmektedir..Eyyubiyemize hayırlı olsun..İnşallah kriterlerimiz yol gösterici olur..

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan