Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Şanlıurfa tarımına rekor destek

Şanlıurfa tarımına rekor destek

( ŞANLIURFA – RHA ) Şanlıurfa’nın Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, 14 yılda Şanlıurfa’ya 7,4 milyar TL tutarında tarımsal destek sağlandığını bildirdi. 

Özyavuz, yaptığı açıklamada, 2002-2016 yılları arasında Şanlıurfa’ya ayrılan tarımsal destek ödemelerinde rekor üstüne rekor kırıldığını belirtti. Destek ödemelerinin 14 yılda 8,3 kat artış gösterdiğini ifade eden Özyavuz, 2002 yılında 109,7 milyon TL olan tarımsal destek ödemelerinin 2016 yılında 908,2 milyon TL’ye yükseldiğini kaydetti.

Destek ödemelerinin bölge çiftçisinin yüzünü güldürdüğünü dile getiren Oda Başkanı Mahmut Özyavuz, Şanlıurfalı üreticilere, 2002-2016 yılları arasında 982,2 milyon TL mazot desteği, 371,1 milyon TL gübre desteği, 89,2 milyon TL toprak analiz desteği ve 5,4 milyar TL prim desteği ödendiğini vurguladı.

ÜRETİCİ DESTEKLERDEN MEMNUN

Şanlıurfa çiftçisine ödenen tarımsal destek miktarının toplamda 7,4 milyar TL’ye ulaştığını kaydeden Özyavuz, bölge üreticisinin; üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada verilen destekten gayet memnun olduğunu belirtti.

Son dönemde gübre ve yemde KDV’nin kaldırıldığını, mazot maliyetinin yarısı için destekleme verilmeye başlandığını vurgulayan Özyavuz, “Bütün bunların yanı sıra sertifikalı tohum ve fidan kullanımı ve üretimi 10 yıldır destekleniyor. Genç çiftçilere hibe desteği sağlanıyor. Kırsal kalkınma destekleri ile tarımsal üretim tesislerinin kurulmasına yüzde 50 hibe veriliyor. Ayrıca, Milli Tarım Projesi ile hem bitkisel üretim hem de hayvancılık desteklenirken, planlı ve yeterli üretim için önemli adımlar atılıyor. Bütün bu gelişmeler, hem şehrimiz hem de ülkemiz tarımının geleceği için umut vad ediyor” diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan