Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / Vali Erin: Siz yemeklerinize sahip çıkmazsanız başkaları alır

Vali Erin: Siz yemeklerinize sahip çıkmazsanız başkaları alır

Şanlıurfa Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından yürütülen “Yöresel Ev Yemeklerinin Yaşatılması Projesi”nin tanıtım programı düzenlendi. Kentin önemli değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Vali Abdullah Erin,”Şanlıurfa’nın yemeklerine sahip çıkmazsanız başkaları alır.”dedi.

ŞURKAV’a bağlı Balıklıgöl Platosu’nda bulunan Kültür Evi’nde yapılan toplantıya Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, ŞURKAV yetkilileri ile kentte görev ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

 ZENGİNLİĞİMİZİ DÜNYAYA TANITMAYI HEDEFLİYORUZ

Vali Abdullah Erin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’nın yöresel ürünlerinin gelecek nesillere aktarılması için önemli çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Vali Erin, şunları kaydetti:”3 aydır devam etmekte olan ŞURKAV’ın yürüttüğü yöresel yemeklerimizin damak tadımızın tekrar kirlenmeye yüz tutmuş olan eski yemeklerimizin tekrar keşfedilmesi, yeni nesile aktarılmasına yönelik bir proje. Bu proje kapsamında hem aşçılarımızın aşçı yardımcılarımızım yetiştirdiklerimizin, eski annelerimizin, ninelerimizin yapmış oldukları damak tatlarının tanıtmak ve bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla yaygın bir şekilde turizm sektörünün yerli insanlara ve uluslararası insanlara bu zenginliğimizi dünyaya tanıtmayı hedefleyen ve amaçlayan bir proje.

YENİ NESİLE AKTARILMASINA YÖNELİK BİR PROJE

3 ay daha devam edecek. Kursiyerlerimizin yönlendirilmesiyle hazırlamış olduğu yemeklerin tadına baktık. 3 ayda ne kadar lezzetli yemekler olduklarını gördük; ama unutulmuş çoğu. Kursiyerlerimiz unutulan yemekleri yapıyor ki, bazılarını Urfalılara ve basın mensuplarına sorduğumuzda onlar da bilmiyorlardı. Bu acı bir şey aslında. 3 ay daha kursiyerler eğitimlerine devam edecek. Şanlıurfa’daki otellerimize, diğer kentlerdeki turizm mekanlarımızda istihdam edilebilmelerini sağlamak amacıyla Şanlıurfa’nın bu zenginliğini hem Türkiye’ye hem de dünyaya duyurmaya çalışacağız. Proje 6 aylıktır. İlk etapta 15 kursiyerimiz bulunuyor.

YÖRESEL EV YEMEKLERİ KEBAPTAN İBARET DEĞİL

3 aylık süre içerisinde Şanlıurfa’da çok sayıda hemşerimizin bu kursu almak istediklerine yönelik talepler geldi. İnşallah, bunun planlamasını yapacağız. ŞURKAV ve diğer kaynaklardan bu kursların devamını sağlamaya çalışacağız. M.Ö 12 binli yıllara gidebilen bir tarihi bulunuyor. Geçmişe sahip olan bu Şanlıurfa’nın zenginlik ve birikimin getirmiş olduğu geleneksel ve yöresel ev yemekleri yelpazesi bulunuyor. Sadece kebaptan, yemek kültüründen ibaret değil. Bunu bu projeyle anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu diğer çalışmaların yanı sıra devam ettiririz.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan