Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Şanlıurfa’da Kaçak Mobil Trafo Ele Geçirildi

Şanlıurfa’da Kaçak Mobil Trafo Ele Geçirildi

(ŞANLIURFA – RHA) Özellikle yaz aylarında tarımsal sulamanın etkisi ile Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde kullanılan elektriğin nerdeyse yarısını tüketen Şanlıurfa’da bir kaçak nobil trafo daha ele geçirildi. Kentte son 3 ay içerisinde ele geçen kaçak trafo sayısı 11’e yükselirken, tümünün ortak özelliğitarımsal sulamada kullanılıyor olmaları.

3 Ayda 11 Kaçak Trafo 

Bir yandan müşterilerine EPDK mevzuatlarına uygun biçimde kesintisiz enerji verebilmek için yatırımlarını sürdüren Dicle Elektrik, diğer yandan da enerji kalitesini artırabilmek için kaçak elektrik kullananlara karşı ciddi bir mücadele yürütüyor.

Enerji şirketi, kaçak elektrikle mücadele çalışmaları çerçevesinde hem saha taramaları yapıyor, hem de teknolojik imkanlar ile kaçak elektrik kullanıcılarınıbir birtespit ediyor. Tarımsal sulamanın başladığı günden bu yana geçen yaklaşık 3 aylık süre içerisinde Şanlıurfa’da sürdürülen kontroller sonunda, kaçak elektrik ile sulamada kullanılan tam 11 adet kaçak mobil trafo ele geçirildi.

500 Haneye Yetecek Güçte

 Kaçak 11 trafonun sonuncusu, Siverek ilçesine bağlı Karakeçi bölgesindeki Çubuklu köyünde pamuk tarlasının sulamasında kullanılırken ele geçirildi. Enerji şirketi tarafından tespit edilen kaçak trafo için avukatlar tarafından önce savcılığa suç duyurusunda bulunularak el koyma kararı çıkarıldı. Ardındanjandarma eşliğinde köye giden ekipler, traktör römorkuna yüklenmiş vaziyette kullanılan 160 kVA gücündeki kaçak mobil trafoya el koydu. Trafo sahipleri hakkında ise yasal ve idari cezalar uygulandı. Son 3 ayda ele geçirilen 11 kaçak trafonun yaklaşık 500 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak güçte olduğu bildirildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

1 Yorum

  1. Siz maşallah tedas a sahip çıkıyorsunuz bu zaten onların görevi. Diğer kaçak kullanımını engellemek de tedaşın görevi hatırlatmak istedim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan