Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Yeraltı elektrik kablosu patlatıldı

Yeraltı elektrik kablosu patlatıldı

Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü ilçesinde altyapı çalışmalarını yürüten yüklenici firmaya ait iş makineleri, AYKOME(Altyapı Koordinasyon Merkezi)’nin kararlarına uyulmadan yapılan kazılar nedeniyle son 1 hafta içerisinde 2. kez yeraltı elektrik kablolarını patlatarak, halkın enerjisiz kalmasına yol açtı.

AYKOME KARARLARINA UYULMUYOR

Karaköprü’ye bağlı Seyrantepe mahallesinde yeraltından geçen enerji, iletişim ve doğalgaz hatlarına zarar vermeden çalışma yapılabilmesi için,  altyapı hizmeti yürüten tüm şirket, kurum ve kuruluşlar, AYKOME’nin aldığı kararlara uygun çalışma yapmaları gerekiyor. Ancak bu kurala uyulmadan yapılan çalışmalar nedeniyle Karaköprü ilçesi son 1 hafta içerisinde iş makinelerinin yeraltı elektrik kablolarını patlatmaları nedeniyle 2. kez enerjisiz kaldı.

YÜKLENİCİ FİRMA İŞ MAKİNELERİ

ŞUSKİ(Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon ve İçme Suyu)’nin yüklenici firmasına ait iş makineleri, dün kazı çalışması yaparken yeraltı elektrik kablolarını patlattı. Kurallara uygun yapılmayan kazı nedeniyle elektrik kabloları kopunca Seyrantepe mahallesi, son 1 hafta içerisinde 2. kez karanlıkta kaldı. Durumun öğrenilmesi ile birlikte Dicle Elektrik ekipleri, söz konusu kabloları uzun ve zahmetli bir çalışmanın ardından onararak, bu mahalleye yeniden elektrik verdi.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Yüklenici firma elemanlarının kendi kafalarına göre kazı yaparak enerjisiz bıraktıkları mahalle sakinleri ise bu duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, bir daha mağdur edilmemeleri için bundan sonraki kazıların izinsiz yapılmamasını istediler.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan