Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Bakan Fakıbaba: Eyyübiye’deki duruma kesinlikle müsaade etmem

Bakan Fakıbaba: Eyyübiye’deki duruma kesinlikle müsaade etmem

( ŞANLIURFA – RHA ) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Güneydoğu Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kapaklı’nın konuğu oldu. Meydan Programı’na konuk olan Bakan Fakıbaba, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çiftçilere önemli müjdeler veren Bakan Fakıbaba,”Desteklemeleri ödeme noktasında 2 dönem yapacağız. Sonbahar ve ilk baharda bir plan gerçekleştireceğiz. Çiftçi arkadaşlarımız diyecek ki bu ürün karlı oluyor, ben bunu ekmeye devam edeyim diyecek, kendisi karar verecek.”dedi.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ EYYÜBİYE KAMPÜSÜ’NÜN YERİ

Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsü’nün imara açılmasıyla ilgili iddialara yönelik değerlendirmelerde bulunan Fakıbaba, şunları kaydetti:”Ben müsaade etmem buna. Rektör beyle konuşurum. Eğer öyle bir şey olursa kız yurdu ve hayvan hastanesini iptal ederim. Eyyübiye’de alternatif bir GAP Vadisi neden olmasın. Yeşil alana ne kadar önem verdiğim tüm Şanlıurfalılar bilir. Rektör beyi arayacağım, oradaki bölgenin tarım arazi olarak değerlendirilmesi noktasında çok çaba sarf ettim. Konuklu’yu imara açan İl Özel İdaresi oldu. O zaman müthiş mücadele verdim. Belediye meclisine geldi, o zaman kabul etmedim. Özel idaresinden geçirdiler. Tarım Bakanı olduktan sonra kesinlikle buna müsaade etmeyeceğiz. Başka bir yerle TOKİ ile anlaşsın, Urfa’ya lazım olan bir yer. Konuklu’nun açılmaması için çok mücadele ettim. Rektör ve belediye başkanı arkadaşlarımızı arayacağız. Haberim olmadı. Urfa Masası’nı kurduk. Urfa ile bir probleminiz var. Urfa Masası’nı arayabilirler 0530 027 59 79. 3-4 arkadaşımız çok ciddi çalışıyor sabah 7’den gece yarısına kadar.”

TURİZM İÇİN BAKAN KURTULMUŞ, ŞANLIURFA’YA GELECEK

Şanlıurfa turizmine yönelik önemli çalışmalar yapacaklarını belirten Bakan Fakıbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile birlikte Eylül ayında Şanlıurfa’ya getireceğini belirtti.

GÜNEŞ ENERJİSİ

Güneş enerji potansiyelinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi açısından çok önemli olduğunu belirten Bakan Fakıbaba,”Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ciddi çalışıyor. Berat Bey’den randevu istedim. En kısa sürede bu konuyu konuşacağız. ilgileniyorum, işler çok yoğun. Urfa’ya hayran ve aşık bir insanım.” diye konuştu.

AVUÇLARINI YALAYACAKLAR

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte ortaya çıkan söylentiler ile kurban fiyatlarını yükseltmek isteyen fırsatçılara izin vermeyeceklerini vurgulayan Bakan Fakıbaba, şunları kaydetti:”Son zamanlarda; ’hayvan alımı serbest olacak, Avrupa’da şimdiden hayvan fiyatı arttı’ denildiğini duyuyorum. Bunu söyleyen fırsatçılar beni tanımıyorlar. Ben öyle ters köşeye yatırırım ki hiç neye uğradıklarını şaşırırlar. Ben gerçek üreticinin, tüketicinin ve ticaret yapanın yanındayım. Fırsat kollayıp ’yarın nasılsa etin ve hayvanın fiyatı yükselecek’ diyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Boş konuşmuyorum, fırsatçılara avuçlarını yalatacağım. Namuslu insanlar da dua edecek.”

RUSYA İLE SEBZE VE MEYVE TİCARETİ

Uçak krizi ile birlikte Türkiye – Rusya arasındaki sebze ve meyve ticaretine değinen Bakan Fakıbaba, şöyle konuştu:”Farklı nedenler olabilir, siyasi neden değil. Uçak düşürmek ile ilgili değil. Yabancı ülkelerde tarım ofisleri olacak. Sadece Rusya değil, Çin’e satabiliriz. Farklı alanlarda çalışmamız gerekiyor. Sorun olmaktan çıkarmamız lazım. Daha büyük bir vizyonla çalışmamız gerekiyor. Türkiye bir tarım ülkesi, çok geniş tarım arazilerine sahibiz. Zengin toprakların fakir çocuklarıyız. Kendi gıdası üretemeyen milletler, tam özgür ve bağımsız olamazlar. Bakanlar Kurulu’nda ele aldık. Şanlıurfa’da sulama oranı yüzde 40. 2023’e kadar tüm sulama projelerini bitireceğiz. Sulamanın üzerinde çok duruyoruz. Enerji ile ilgili sıkıntılar bulunuyor.”

Enerji ile ilgili sorunları yavaş yavaş bitireceklerini dile getiren Bakan Fakıbaba, şunları söyledi:”Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza ileteceğiz. Bütün maddeleri dosyama koydum. Başbakanımıza ileteceğim. Bakanlık takımdır. Tüm kesimlerle el birliği içerisinde çalışacağız. Bütün bölgenin illerini gezmeye çalışacağız.

 SAĞLIK VE MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEK TEK ŞANLIURFA’YA GELECEK

Türk Hava Yolları’ndan sonra Milli Eğitim Müdürlüğündeki arkadaşlarla bir araya geleceğiz Milli Eğitim Bakanımızın yanına gideceğiz. Antep modelini 15 günde geliştirdik yani. Şimdi olaylar daha hızlı dönmeye başladı. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanı tek tek Şanlıurfa’ya gelip görecek. Toprak Reformu Bölge Müdürlüğü’nü Şanlıurfa’mıza kazandırıyoruz. Tarım Bakanlığı’nın Hayvan Hastanesi’ni Harran Üniversitesi’ne kazandıracağız. Tarımın önünü açacağız.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan