Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Fıstık üreticileri “Su” istedi

Fıstık üreticileri “Su” istedi

Şanlıurfa’da bir grup fıstık üreticisi, kuraklıktan dolayı ağaçlarının kuruduğunu iddia etti. Çiftçiler, sulama projelerinin bir an önce bitirmesini istedi.

“Tülmen Platformu” adı altında sosyal medya üzerinden örgütlenen çiftçiler, mağduriyetlerinin giderilmesi için devlet büyüklerine çağrı yaptı. Facebook üzerinden yapılan açıklamada,”Sn. Cumhurbaşkanımız, Sn. Başbakanımız, Sn. Tarım Bakanımız (Fakıbaba), Sn. Milletvekillerimiz, Sn. İl Başkanımız (Z. A. Beyazgül) ve ilgliller. Lütfen artık Urfalı çiftçilerimizin seslerini duyun. Şanlıurfa fıstık üreticilerinin kuraklık nedeniyle 300 yıllık FISTIK BAHÇELERİ KURUYOR. 2023’e ertelenecek tarım sulama projesi kuruyan fıstık bahçeleri için çok geç olacaktır. Bu bahçeler hızla yok olmaktadır. Ve bir daha yetiştirilmesi ancak 35- 40 yılı bulacaktır. Yani bir insan ömrü kadar…. Acilen yanıbaşımızdaki Atatürk Barajından SU İSTİYORUZ…SU… SU…”ifadelerine yer verildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan