Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / İsot üretimi azaldı; fiyatlar uçtu

İsot üretimi azaldı; fiyatlar uçtu

(ŞANLIURFA-RHA) Şanlıurfa’nın vazgeçilmezi isot kurutma sezonu başladı. Ancak fiyatının 5 liraya kadar çıkması çiftçiyi de alıcıyı da memnun etmedi.

Şanlıurfa’da isot hasadı başlarken, isot kurutma sezonu da başladı. İsot mevsimi başladı başlamasına ama alıcı, dudak uçuklatan fiyatları görünce sevinemedi. GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da her yıl isotun üretiminin ihtiyacı karşılamasından dolayı fiyatlar uygunken, bu yıl fiyatların artmasından ne alıcı ne de çiftçi memnun.

BU YIL KIRMIZI RENKLİ TERASLAR AZ OLACAK

Yaz mevsiminin sonuna doğru isotun kurutulmasından dolayı her yıl evlerin terasları kırmızıya bürünürken, bu yıl aynı manzaraların yaşanacağı pek görülmüyor. Çiftçiler, Şanlıurfalıların vazgeçilmezi olan isotun fiyatının yüksek olmasını gübre ve ilaçlamanın pahalı olmasından dolayı üretim azlığına bağlıyor. Fiyatıyla cep yakan isot, bu yıl hal pazarında 5 liraya kadar çıktı. Kurutmalık isot almaya gelen vatandaşlar ise fiyatın yüksek olmasına rağmen almak zorunda olduklarını belirtti. Öte yandan esnaflar, bu yıl isotun yüksek fiyatla satılmasına rağmen kalitesinin de eskisi kadar iyi olmadığını belirtti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan