Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Yanmaz’dan yapılmayan projelere eleştiri

Yanmaz’dan yapılmayan projelere eleştiri

(ŞANLIURFA-RHA) Şanlıurfa’da vaad edilen projelerin yapılmadığını söyleyen Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, “Seçimden önce 763 proje vaad edilmişti, unutuldu. Teleferik projesi de fantezi projedir.” dedi.

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, Pazar günü yapılacak olan Saadet Partisi Haliliye ilçe kongresi hakkında basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa’nın sorunlarına da değinen Yanmaz, ekonomiye değinerek, verilen vaadlerin yerine getirilmediğini söyledi. Yapılan projeleri de eleştiren Başkan Yanmaz, Şanlıurfa’da yapılması planlanan teleferik projesini de eleştirdi.

‘ŞANLIURFA’DA EKONOMİK SOSYAL VE HİZMET ALANINDA BÜYÜK ÇELİŞKİLER YAŞANIYOR’

“Gönül arzu eder ki bu ülkede kişi başına düşen milli gelir 35 bin dolar olsun.” diyen Yanmaz, “insanlarımızın da bütün ekonomik problemlerini halletmiş bir şekilde yaşamını sürdürsün ve sonrasında bu tesisler yapılsın. Türkiye’nin 7. büyük şehri ve GAP’ın başkenti olan Şanlıurfa’mızda maalesef ekonomik, sosyal ve hizmet alanında büyük çelişkiler yaşanmaktadır.” dedi.

‘BİR TARAFTA AFRİKA, DİĞER TARAFTA JAPONYA YAŞAMI….’

Yapılan projeleri fantezi projeler olarak adlandıran Saadet İl Başkanı Yanmaz, “Bir tarafta Afrika yaşamı diğer tarafa Japonya yaşamı sürdürülmek isteniyor. Şanlıurfa merkezine 30 kilometre ötede kırsalda su şebekesi olmadığı için kuyu suyu içilmektedir. Köy yolları perişan haldedir. Köyler yaşanmaz hale geldiği için kente göç hızlanmıştır. Ama çok uçuk fantezi ve toplumun geneline hizmet etmeyen tesisler yapılmakta. Örneğin SUKAY gibi tesisler yapılmıştır ve bugün de teleferik projesi tartışılıyor. 30 kilometre alan içerisinde yaşayan insanların bir kısmı Afrika hayatı, bir kısmında ise Japonya hayatı yaşaması istenmektedir. Biz hizmetin Urfa’nın her metrekaresine eşit ve adil dağıtılmasını istiyoruz. Bir şehir genelinde temel yaşam koşulları olan elektrik, hijyenik su ve yol yokken, asgari ücret açlık sınırının altındayken, işsizlik tavan yapmışken teleferik yapmak tamamen fantezi ve makyaj bir projedir. Teleferik yaparsanız, göl ve orman manzarasını seyrettireceksiniz. Oysa o bölgede bolca güneş enerjisi paneli ve çanaklar mevcuttur.” diye konuştu.

‘SEÇİMDEN ÖNCE 763 PROJE VAAD EDİLMİŞTİ, UNUTULDU’

Bu gibi projelerle ülkenin parasının boşa harcandığını öne süren Mustafa Niyazi Yanmaz, “Ülkenin parasını çarçur etmektir. Biz Saadet Partisi olarak şehrimize asıl ve temel, insanımızı rahatlatacak projelerin yapılmasını istiyoruz. Seçimden önce 763 proje vaad edilmişti, unutuldu. Biz bir an evvel çevik kuvvet kavşağının ihale edip yapımına başlanılmasını istiyoruz. Şanlıurfa Merkez TUGAY’ı şehir içinden kaldırılmalı. Orası imara açılmadan yeşil ve mesire alanı olarak tahsis edilmelidir. Yine seçimde vaad edilen Karakoyun Deresi’ne Fırat suyu bırakılarak sandal ile seyre açılmalıdır.” şeklinde ifade etti.

‘BORCUMUZ 1 KENTRİLYON TL’YE YAKLAŞTI’

Yanmaz, “Biz Saadet Partisi olarak siyaset ve muhalefet yaparken yapıcı davranmaktayız. Polemiğe girmek istemiyoruz. Ülkemizin maddi ve manevi kalkınması için çözümler üretiyoruz ve öneriyoruz. 15 yıldır bu hükümet tarafından yürütülen ekonomik sistemin ülkeyi batağa ve iflasa götüreceğini sürekli söylüyorduk. Biz ancak rant ekonomisiyle değil, üreten ekonomi ile kalkınabiliriz. Önceden IMF’ye borcumuz kalmadı deniyordu ancak şimdi IMF’den kredi alamıyoruz. Bankalar vergi rekortmeni olurken toplam borcumuz 1 kentrilyon TL’ye yaklaştı. Son çare anahtarı getirin bize teslim edin!” ifadelerine yer verdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan