Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Ceylanpınar Belediyesi: Asparagas haber basına yakışmadı

Ceylanpınar Belediyesi: Asparagas haber basına yakışmadı

(ŞANLIURFA-RHA) – Ceylanpınar Belediyesi, yerel bir gazete tarafından hakkında yapılan habere tepki göstererek, “Asparagas haber yaparak sadece kendinizi küçük düşürürsünüz” açıklamasında bulundu.

Yerel bir gazete tarafından “Büyükşehir yapıyor onlar konuyor” başlıklı yapılan haberde bir beton bariyerin farklı açılardan çekilmiş resimleri yayınlanarak Ceylanpınar Belediyesi’nin büyükşehir belediyesinin hizmetlerini kendine mal ettiği iddia edildi.

Gazetenin manşetinden yayınlanan haber Ceylanpınar Belediyesi’nden açıklama geldi. Basının halkı bilgilendirme, doğruları yazma, haksızlıkların karşısında olma gibi bir görevinin olduğu belirtilen açıklamada yalan ve yanlış haberlerin basın kuruluşlarının kurumsal kimliklerini lekelediği ifade edildi. Basının bir silah gibi kullanılmasının, hele hele de bir tetikçi gibi davranmasının yanlış olduğu vurgulanan açıklamada, “Eğer bir şeylerin doğru gitmediğini düşünüyorsanız bunu kesinlikle haber yapmalısınız. Ancak yaptığınız haberin dayanakları olmalıdır. Bir beton bariyerin farklı açılardan resmini çeker ve asfalt çalışması bittiğinden dolayı büyükşehir belediyesinin bariyerlerini 2 ay önce kaldırdığını, Ceylanpınar Belediyesi’nin trafiğin sağlıklı akması ve herhangi bir kazanın yaşanmaması için kendi bariyerlerini yol üstüne koyduğunu yazmazsanız siz basın olmaz başka bir şey olursunuz.” denildi.

İlçede sürdürülen hizmetlerin büyükşehir belediyesiyle birlikte yapıldığı ifade edilen açıklamada, “Büyükşehir’in ilçemize kazandırdığı hizmetlerde her zaman birlikte çalışmaktayız. Kaldı ki büyükşehir belediyesinin yerel belediyelerden yardım ve destek almadan ilçelerde hizmet yapması hemen hemen imkansızdır. Bu durum bile olay gazetesinde yer alan haberin ne kadar mesnetsiz, kastını aşan, kötü niyetli bir haber olduğunu ortaya çıkarmaktadır.”

Açıklamanın devamında şu cümlelere yer verildi: “Öte yandan ‘vatandaş da böyle düşünüyor’ şeklindeki yuvarlak cümleler de haberin kasıtlı olduğunu gösteren bir başka detay cümledir. Eğer gerçekte vatandaşın bir görüşü, düşüncesi varsa mikrofonu uzatırsınız, ismini verir resmini çekersiniz öyle haber yaparsınız. O zaman yaptığınız haber gerçek bir haber olur.

Açıklamanın sonunda, başta haberi yapan kurum olmak üzere basın kuruluşlarının basın etiğine, kişi ve kurumların hak ve hukuklarına dikkat eden haberler yapılması istenerek, “Her zaman büyükşehir belediyesi ile koordineli çalışmaktayız. Böyle çalışmaya da devam edeceğiz. Çünkü AK Parti belediyeleri birbirinden güç alır. Basında yer alan bu tarz karalama ve kasıtlı haberler büyükşehir ile yapmış olduğunu çalışmalara gölge düşüremeyecektir. Hakkımızda haber yapan basın kuruluşundan da herhangi bir düzeltme beklemiyor takdiri vatandaşlara bırakıyoruz. Doğru ve gerçek haber yapmak isteyen tüm basın kuruluşlarını da ilçemize davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan