Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Hayrat, 1 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor

Hayrat, 1 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor

(ŞANLIURFA-RHA) Hayrat İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Bölge Temsilcisi Abdullah Toprak, “Bu kurban bayramında 1 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

Her yıl kardeşliği pekiştiren ve bereketin sembolü Kurban Bayramı yaklaşırken, Sivil Toplum Kuruluşları da yardım çalışmalarına hız vermeye başladı. Kurban bayramında fakir ailelere ulaşmak için çalışmalarına hız veren Hayrat İnsani Yardım Derneği, bu yıl 70 ülkede kurban keserek, 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

‘BİZE EMANET EDİLEN KURBAN ETLERİNİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRIYORUZ’

Derneğin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Hayrat İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Bölge Temsilcisi Abdullah Toprak, derneğin geçen yıl 800 bin kişiye yardım ulaştırdıklarını söyleyerek,  “Her yıl düzenli olarak yaptığımız Kurban Bayramı et dağıtımını bu yıl da aynı şekilde yapmaya devam ediyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın bize emanet ettiği kurbanlarını 70 ülkede mazlumlara ulaştırdık. 2016 yılı Kurban Bayramında toplamda 800 bin kişiye kurban eti ulaştırdık. Bu yıl hedefimizi Allah’ın izniyle 1 milyon mazlum olarak belirledik. Sadece ülkemizde değil, 70 ülkede dev bir organizasyon ile bize emanet edilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.” şeklinde ifade etti.

‘70 ÜLKEDEKİ 800 BİN MAZLUM TÜRKİYE İLE KUCAKLAŞTI’

Daha çok ihityaç sahibine ulaşmak için hayırseverlerden destek bekleyen Abdullah Toprak, “Aslında bakarsanız Kurban bayramında ulaştığımız 70 ülkedeki 800 bin mazlum Türkiye ile kucaklaştı. Bu da bizim ülkemizin ve vatandaşlarımızın İslam Dünyasında ne kadar önemli bir noktada olduğunu gösteriyor. Bu yüzden biz de Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak için hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz. Hayırseverlerimiz gönül rahatlığıyla bayramlarını geçirirken biz onlar için kurbanlarını kesiyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hayırseverlerimizin bize emanet ettikleri kurban ücretleriyle en sağlıklı ve dini koşullara en uygun hayvanları veteriner gözetiminde alarak kesimini yapıyoruz. Bu yönden de hayırseverlerimizin gönülleri rahat olsun. Her şey onların istediği gibi dini koşullara uygun olarak gerçekleşiyor.” ifadelerini kullandı.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATILDI

“Doğu ve Güneydoğu illerinde de çok önemli çalışmalara imza attık. Bu yıl Kurban Bayramında da bu çalışmalara devam ederek bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız. Kurbanlarımız bu illerimizde de kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” ifadelerini kullanan Toprak, faaliyet gösterilen ülkeleri şöyle sıraladı: “Türkiye, Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Burkina Faso, Endonezya, Fildişi Sahili, Gana, Gazze, Gine, Güney Afrika, Kamboçya, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kıbrıs, Kırgızistan, Malavi, Malezya, Mali, Meksika, Moritanya, Nijer, Nijerya, Pakistan, Pattani, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Togo, Tonga, Uganda, Vanuatu, Yemen, Hindistan, Angola, Avustralya, Benin, Bosna Hersek, Botsvana, Burundi, Cubuti, Çad, Etiyopya, Fiji, Filipinler, Gambiya, Gürcistan, Irak, Karadağ, Keşmir, Kongo, Kosova, Madagaskar, Makedonya, Moğolistan, Mozambik, Myanmar, Nambiya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Ruanda, Samoa, Sancak, Senegal, Sierrea Leone, Svaziland, Tanzanya, Zambiya, Zanzibar.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan