Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / ‘Karaköprü Narı’ için tescil girişiminde bulunacaklar

‘Karaköprü Narı’ için tescil girişiminde bulunacaklar

( ŞANLIURFA – RHA ) GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Karaköprü Narı’nın coğrafi işaret belgesi alması için girişimlerde bulunacak. GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü İbrahim Halil Çetiner,”Nar için hazırlıklarımızı tamamladık. Eylül ayında tescile başvuruyoruz.”dedi.

Şanlıurfa, son dönemlerde lezzetler için atağa geçti. Kendisine özgü mutfağıyla öne çıkan kentte hünerli ellerde şekillenen lezzetler, yeni nesillere geleneksel yöntemlerin yanı sıra patentli olarak da aktarılmak isteniyor. 30’a aşkın ürünün tescil işlemi tamamlandı. En son olarak da Birecik patlıcanı ve Urfa Eşkilisi tescil edilen zenginlikler arasında yer aldı.

‘NAR İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI’

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü İbrahim Halil Çetiner, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,”Karaköprü Narı’nı tescil için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Eylül ayında Tescile başvuruyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan