Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Öğrenciler bu habere çok sevinecek

Öğrenciler bu habere çok sevinecek

(ŞANLIURFA-RHA) – Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrencilerin en çok merak ettiği sorunun da cevabı fa gelmiş oldu. KYK yurt başvuruları 14 Ağustos’ta başlayıp 20 Ağustos’ta son bulacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2017-2018  öğretim yılında ilk kez herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran  hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri, herhangi bir yükseköğretim kurumunda  eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde  (KKTC) eğitim gören öğrencilerin yurt başvuruları 14 Ağustos’ta başlayacak.

Üniversiteli gençlerin barınma için öncelikli tercihi olan KYK  yurtlarına başvurular, 20 Ağustos gece yarısına kadar “e-devlet” üzerinden  herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek.

KYK BURS SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yapılan KYK burs/kredi başvurularının sonuçları ise aralık ayı içerisinde açıklanmaktadır. Açıklanan sonuçlar KYK resmi web sitesi üzerinden yayınlanmaktadır. Sonuçlar açıklandığı tarihte bazı kimlik bilgilerinizi kullanarak sorgulama yapabilirsiniz. Adaylar sonuçlara göre burs veya kredi kazanmış olabilirler. Burs veya öğrenim kredisi kazananların e devlet üzerinden taahhütnameyi onaylamaları gerekmektedir. Taahhütnameyi onaylamayan öğrencilerin kazanmış oldukları haklar geçerli olmaz.

KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin başvuru sırasındaki kodlama hatalarını ortadan kaldırmayı amaçlayan KYK, geçen yıl kısmi olarak uyguladığı sistemi bu yıl tam olarak hayata geçirecek.

Buna göre, öğrencilerin okul bilgileri, YÖK’ün sistemi üzerinden alınacak. Uygulama sayesinde öğrencilerin başvuru esnasında yanlış işaretleme yaparak, mağdur olması engellenecek.

Ayrıca başvurular e-devlet üzerinden alınacağı için, e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimlikleri ile PTT şubelerinden e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet’e giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye kurumun resmi internet adresi “yurtkur.gsb.gov.tr”den ulaşabilecek.

YURT KAYITLARINDA İSTENEN BELGELER NELER?

Önceliği olanlar için öncelik belgesi

Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf

Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor

Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu(Yurttan temin edilecektir.)

18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi

Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi(Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilecektir.)

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan