Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / HDP Halfeti ilçe kongresi yapıldı

HDP Halfeti ilçe kongresi yapıldı

ŞANLIURFA-(RUHA AJANS)-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halfeti İlçe Örgütü, 2. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

HDP Halfeti tek liste ile gidilen 2.olağan kongresinde eş başkanlığa Abdurrahman Çiftçi ve Fatma Korkmaz seçildi.

HDP Halfeti ilçe kongresi yüzlerce kişinin katılımıyla HDP ilçe binasında gerçekleşti.Halkların Demokratik Partisi HDP Halfeti ilçe örgütü 2. Olağan kongresi HDP ilçe binasında HDP Urfa milletvekili İbrahim Ayhan, HDP PM üyesi Faruk Sağlam ile Mehmet Karayılan ve HDP Urfa il eş başkanları Ayşe Sürücü ile Bekir Karakeçili ve yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.
Kongrede konuşma yapan HDP Urfa il eş başkanı Ayşe Sürücü, “ Bu zorlu süreçte  bu sorumluluğu alan ilçe yönetimine başarılar dileyerek, bu başarının hepimizin başarısı olduğunu ve kutladığını söyledi. Ohal çok zor bir süreç, biyandan savaş biyandan mücadele. Ortadoğuyu aydınlatan önderin şehrindeyiz. 2013 yılında tarihi barış süreci oldu ve huzur oldu. Hiçbir eve cenazeler gelmedi. Ama bugün cenazeler evlere geliyor analar ağlıyor. Akp hükümeti barış sürecine samimi yaklaşmadı. Barış masasını devirmesi ile savaş başladı yüzlerce can gitti, sokak ortalarında kadınların çıplak bedenleri teşhir edildi. Halfeti’den yeniden barış sürecine dönülmesini talep ediyoruz. HDP olarak demokratik çözümde ısrar ediyoruz. Kalıcı barış istiyoruz. ”

AYHAN:”BİZİM MÜCADELEMİZ TAHT,RANT DEĞİL MÜCADELEMİZ İNSANLIK MÜCADELESİDİR”

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Suriyedeki savaş Ortadoğu ve Türkiye ye yansıyor. Başımıza bu kadar baskı saldırı niye gelmiş derken, tespit yapmamız gerekiyor. Neredeyiz ne yapıyoruz dememiz gerekiyor. HDP olarak bir mücadele yürüttük. Demokratik siyasetin özgürlük temelinde gerçekleşmesi umudunu verdik. Tüm halklar ile gücümüzü ortaya koyduk, türkü, kürdü, arabı, lazı, çerkezi ile. Bu demokrasi başarısıdır. Bizim üzerimize ağır yönelimler oldu. 8 Haziran da bize karşı cephe oluştu. Vay siz misiniz 80 vekil çıkaran diye psikolojik savaş üzerimize yürütüldü. Savaş cephesi üzerimize geldi.  Hepsi HDP geliyor saltanatımız yıkılacak dedi.”

Ayhan:”7 Hazirandan sonra felaket oldu. Buda özeleştirimizdir. 7 haziran başarısı heyecanı ile bize karşı böyle bir savaş cephesi oluşacağını bilemedik. Tüm kurumlarımızı gasp ettiler. Halfeti belediyemize kayyum atadılar halkın iradesini gasp ederek seçilen iradeyi sayın Mustafa Bayram arkadaşımızı tutukladılar. Halfeti’de hendek yoktu bir şey yoktu.  Şuanda gün geçmiyor ki saldırılar azalsın.Buna karşı tutum içerisinde olmak gerekiyor.  Büyük saldırı ile karşı karşıyayız. ”Kongrelerimizi bu zorlu süreçte zalim sistem içerisinde nasıl güçlü olmalıyız diye dikkate alarak mücadelemize sarılmak lazım. HDP li olmak partisine gelip eleştiri özeleştirisini vermektir. Bizim mücadelemizde taht yok rant yok. Bizim mücadelemiz insanlık mücadelesidir. ”
işte HDP Halfeti İlçe Yönetim Kurulu Listesi:

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan