Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Şanlıurfa’da lisanslı sporcu sayısı 50 bine ulaştı

Şanlıurfa’da lisanslı sporcu sayısı 50 bine ulaştı

( ŞANLIURFA / RHA ) Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, yaz spor okulları kapsamında Şanlıurfa’da yaklaşık 10 bin çocuğa hizmet verdiklerini belirtti. Keşküş,”16 branşta ve 8-17 yaşları arasındaki tüm kategorilerde yaz okullarında çocuklarımıza imkan sağladık.”dedi. Öte yandan Keşküş, Şanlıurfa’da 50 bin civarında lisanslı sporcunun bulunduğu kaydetti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, göreve geldiği günden itibaren önemli işlere imza atmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da yürüttükleri çalışmalar hakkında Urfa Değişim Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Keşküş,”Yaz spor okullarıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 10 bin çocuğumuza şu anda hizmet veriyoruz. 16 branşta ve 8-17 yaşları arasındaki tüm kategorilerde yaz okullarında çocuklarımıza imkan sağladık. Bunu dışında biz görevimize geldiğimizde yaklaşık 16 bin olan lisanslı sayımız şu an da fail olarak 50 bin civarında. bu da kayda değer bir oran, onun dışında gençlik merkezlerimizde faaliyetlerimiz sıkı bir şekilde devam ediyor; çünkü bizim ben hep öyle söylüyorum.”dedi.

“SOSYAL UYUM VE DAMLA PROJESİ DEVAM EDİYOR”

“Bizde mesai 7/24 devam esasına göre çalışıyor insanların mesaisi bittiğinde bizim mesaimiz devam ediyor. Bizde hizmet hiç bir zaman bitmiyor. Gençlik merkezlerimizde de şu anda” diyen Keşküş, ‘Sosyal Uyum ve Damla Projesi’nin devam ettiğini belirtti. Keşküş, şöyle konuştu:”

Onun dışında gençlik kamplarımız sık bir şekilde devam ediyor. Urfa’da yaklaşık 1100 civarında öğrencimizi gençlik kamplarımıza gönderiyoruz. Burada evlerinde alıyoruz otobüslerle  kendi eğitmenlerimiz eşliğinde kamplarına gönderiyoruz kamplarını yapıyorlar 10 günlük kamp sonucunda tekrar evlerine elimizde teslim ediyoruz. Okul sporları da tabi okulların kapanmasıyla ilgili bir ara verildi, okul sporları müsabakaları bitti. Onda bir duraklama var, onun dışında bütün faaliyetler sıkı bir şekilde devam ediyor.”

 

“AMATÖR’DEN ŞANLIURFASPOR’A OYUNCU YETİŞTİRİLMESİ”

Şanlıurfa’da genç nüfus potansiyelinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Keşkü, şunları kaydetti:”Ben Şanlıurfaspor’un geçmişten bir yöneticisi olarak olaya öyle bakıyorum. Bizim desteğimiz had safhada. İlk günden bugüne geldiğimiz günden bugüne kadar başarılı olması noktasında elimizden gelen  her türlü desteği sağlayacağımızda kimsenin şüphesi olmasın. Gönlümüz kalbimiz her zaman Urfasporla atıyor Urfasporla yürüyoruz; çünkü az evvel arkadaşlara da söylüyorum. Bizim stadyum ve Urfaspor hakikatten Gençlik Spor İl Müdürünün vitrini; çünkü insanlar ilk etapta bizi onlarla tanıyorlar. Onun için biz onların her türlü hizmetini yapmaya  devam edeceğiz stat anlamında söylüyorum. Altyapı noktasında da tabi ilçelerde bir seçme yapılıyor. Takdirle karşılıyoruz;  ama yeterli mi ? Tabi ki değil 630 bin eğitim öğretim çağında olan gençten bahsediyoruz; 2 milyonluk nüfustan bahsediyoruz. Bunun neredeyse 1 milyon yüzündeki genç ve genç yaşındaki çocuklar yeterli mi? Yaz spor okullarıyla ilgili ziyaretler olacak inşallah. O anlamda da belki seçim yaparlar, onu da değerlendirirler. Rabbim inşallah yardımcıları olur.”

“11 NİSAN STADYUMUNUN ÇİM DURUMU”

Geçen yıllarda stattaki çimlerde büyük sıkıntı yaşayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu yıl farklı bir yol izledi. Stadın son durumu ile ilgili açıklama yapan Keşküş,”Stadın durumu hakikaten çok güzel.  Çok cüzi rakamlarla ve Türkiye’de ilk olan ‘cüd’ diye nitelendirdiğimiz bir örtüyü şu anda üzerini örttük. Malumunuz bu sene biliyorsunuz iki takımı ağırlayacağız. Karaköprü Belediyeyi ve hem de Urfaspor’u, bu sezonda 2 takımı değil 4 takımı ağırlayabilecek durumdayız. Şu anda, zemin harika. Bir çok il’e de örnek teşkil etti.

“YAZ TATİLLERİNİ FARKLI NOKTALARDA DEĞERLENDİRSİNLER”

Yaz spor okullarıyla ilgili tavsiyelerde bulunan Keşküş,”Bir baba olarak şunu söylüyorum; Çocuklarımıza bu manada artık tatildeler, dersi etüdü dergi kitabı okuma noktasında bir etkinlik yapılabilir; ama çocukları spor faaliyetlerine erinmeden üşenmeden ya acaba servis var mı yok mu demeden bir şekilde ulaştırırsak, getirirsek bunlara burada hizmet ederiz. Çocuklarımız en azından yaz tatillerini böyle farklı noktalarda değerlendirmeleri adına güzel olur. Çünkü yaz döneminde çocukları etütle, kitapla, bilgiyle yüklersek hakikatten eğitim öğretim döneminde gerçekten çok sıkıntı yaşıyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan