Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Yılın ilk pamuğu ne kadara satıldı?

Yılın ilk pamuğu ne kadara satıldı?

(ŞANLIURFA-RHA) Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda yılın ilk pamuğu açık arttırma ile satıldı.

Yılın ilk pamuğu açık artırma ile 20 TL’ye Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda Bülbül Tekstil’e satıldı. Programa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, borsa yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda sanayici ve basın mensupları katıldı.

Kaya, pamuğun stratejik bir ürün olduğuna dikkat çekti. Kaya, çiftçilere hayırlı kazançlar diledi.

‘PAMUĞA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR’

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Pamuğun, Türkiye açısından çok stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Kaya,”Biz pamuğa muhtacız, her yıl dışarıdan ithal etmek zorundayız pamuğu. Sebebine gelince stratejik bir ürün olduğu için ihracatlarımızın birçoğu tekstil olduğu için pamuğa çok ihtiyacımız var. Şu anda çok şanslı bir iliz. Çiftçimize hayırlı ve bereketli olsun diyorum; ama bu çiftçimiz için yalnız değildir. bu ürün çok önemli bir üründür, sadece çiftçimiz için değil Şanlıurfa’mız bütün sektörüne manavından tutun kasapçısına kadar katkısı olan bir ham maddedir.”dedi.

2 MİLYON 300 BİN DEKAR PAMUK EKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Pamukla birlikte Şanlıurfa’nın büyür bir gelir elde ettiğini söyleyen Kaya,”Yalnız geçen yıl 1 milyon 850 bin metrekare dekar pamuk ekilmişken bu yıl ise 2 milyon 300 bin dekar pamuk ekimi yapılmıştır. Bu çok büyük bir rakamdır. Bundan dolayı bunun Şanlıurfa’ya girdisi çok büyüktür. Devletimizde bu konuda çiftçilere oldukça büyük destek veriyor, desteklemelerle çiftçiyi destekliyor. Bunun girdisi Şanlıurfa’ya büyük katkı oluyor çiftçimiz ne yapıyor bu paraları cebine koymuyor. Çocuğunu evlendiriyor, ev alıyor, araba alıyor bununla bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Büyük bir rakam bu bundan dolayı bizimde pamuğun kıymetini bilmemiz lazım. Şanlıurfa’da ki pamuk kalitesi daha da yükselecektir. Rabbim bizi kazadan beladan korursa, bu yıl pamukta hastalıkta yok şuana kadar kalitemiz süper. İnşallah bundan sonrada böyle devam eder. Ama bunun tarlada kaliteli yetiştirelim ve temiz toplayalım ki pamuğumuzun kalitesi yükselsin.”şeklinde konuştu.

SURUÇ OVASI’NIN DA ÖNEMLİ KATKISI OLDU

Bu yıl Suruç Ovası’nın sulanması da pamuğun artmasına katkı sağladığına dikkat çeken Kaya, şöyle konuştu:”Şanlıurfa’mıza büyük bir girdi var şuanda. Bu bizim için büyük bir şans, ilimizi için büyük bir şanstır. Sanayicimiz için çiftçimiz için büyük bir şans; ama bunu daha farklı bir şekilde yetiştirmeye çalışalım. Şanlıurfalı çiftçimize bu yılın bereketli geçmesini diliyorum, sanayici ve tekstilcimize de bol kazançlı yıllar diliyorum.”

 

 

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan