Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Ceylanpınar polemiği birilerinin tetikçiliği mi?

Ceylanpınar polemiği birilerinin tetikçiliği mi?

(ŞANLIURFA-RHA) – Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da yayın yapan yerel bir gazete tarafından Ceylanpınar’da yapılan Prestij Caddesi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı iddia edilerek asılsız bir haber yapılmıştı.

CEYLANPINAR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA GECİKMEDİ

Yapılan asılsız haberden sonra Ceylanpınar Belediyesi’nden açıklama da gecikmedi. Ceylanpınar Belediyesi yaptığı açıklamada, Ceylanpınar ilçesinde yapılan Prestij Caddesi’nin Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma kapsamında yapıldığını ve zaten ilçelerde yapılan çalışmaların büyük bir bölümünün de ilçe belediyesi bütçesinden yapıldığını ifade etmişti. Ceylanpınar Belediyesi kendisine yapılan haksız eleştiriye açıklama yaparak en doğal hakkını kullanmış ve yapılan açıklama birçok basın kuruluşunda da geniş yer bulmuştu.

İLÇENİN BAŞKANINI KENDİLERİNCE YOK SAYMAYA ÇALIŞTILAR

Ceylanpınar Belediyesi’nin haklı açıklamasından sonra malum site açıklamayı yok sayarak belediyeye yüklenmeye devam etti. Kendi sitelerinde yaptıkları ankette Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’yı eklemediler. Yapılan davranışın bilinçli bir şekilde yapıldığı aşikarken birkaç güne kalmadan Menderes Atilla ankete eklendi. Bunun yanında Menderes Atilla ankete eklenir eklenmez kendi sevenleri hemen ankette en başarılı başkan olarak oy vermeye başladılar. Malum gazetenin yaptığı anket adeta elinde patlamış oldu.

 

NİHAT ÇİFTÇİ’NİN YAKIN AKRABASI OLDUĞU BİLİNİYOR

Malum gazetenin yaptığı asılsız ve tamamen ilçe halkı için hizmet veren Menderes Atilla’yı yıpratma haberlerinden sonra  gözler diğer yana çevrildi. Malum gazetenin Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile yakın olduğu biliniyor. Yapılan bu asılsız haberlerden sonra “malum gazete birilerinin tetikçiliğini mi yapıyor?” sorusunu akıllara getirdi.

FOTOĞRAFI KESEREK HABER YAPTILAR…

Malum gazetenin yaptığı asılsız haberde Prestij Caddesi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı ve Ceylanpınar Belediyesi’nin oraya tabelasını diktiği söylenmişti. Ancak bugün ele geçen görüntülerde Ceylanpınar’daki Prestij Caddesi’nde hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Ceylanpınar Belediyesi’nin tabelasının olduğu açıkça görülmekte. Bu da haberin tamamen asılsız olduğu ve eleştiri içermediği de ortaya çıkmış oldu.

KENDİ KÖŞE YAZARLARI DA YAPILAN HAKSIZLIĞA DAYANAMADI

Malum gazetenin yaptığı asılsız haberden sonra gazete de köşe yazarlığı yapan ve aslen Ceylanpınarlı olan Aziz Işıklı’da duruma tepki gösterdi. Işıklı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa belediyelerinde en başarılı belediye kimdir anketinde Ceylanpınar Belediyesi’nin isminin olmaması açıkça beni üzmektedir. Ceylanpınar Belediye Başkanı’nı sevmeyebilirsiniz, bu sizlerin doğal hakkınızdır. Ceylanpınar Belediyesi’ni yok saysanız beni de köşe yazarlığından yok sayınız. Çünkü ben Ceylanpınarlıyım. Bugünden itibaren Şanlıurfa Olay Gazetesi’nde ismimin geçmemesini rica ediyorum. Yerel basın Ceylanpınar Belediyesi’nin hizmetlerinin eleştirisini yapsın. Her basının doğal hakkıdır” dedi.

KİM BU BELEDİYE’DEKİ KRİPTOLAR?

Malum gazetede çıkan haberdeki fotoğraf haber yayınlamadan birkaç gün önce sosyal medyada fake(sahte) hesaplarda dolaşıyordu. “Urfa’ya Dair Herşey” adı altında açılan Facebook hesapta adeta Büyükşehir Belediyesi’nin avukatlığına soyunmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren haberlerde hemen bu hesap devreye giriyor ve haberin altına yorum yapıyor. Büyükşehir Belediyesi’ndeki bu kriptoların kim olduğu ve hangi amaca hizmet ettikleri ise bilinmiyor.

SOSYAL MEDYADA ASILSIZ HABERLERE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ…

Malum gazetenin Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’yı hedef alan ve tamamen yıpratma amaçlı haberden sonra Menderes Atilla’ya destekler çığ gibi büyüdü. Sosyal medyada Atilla’ya sahip çıkan vatandaşlar yapılan haberin de yalan ve asılsız olduğunu dile getirdi.

Facebook’ta 13 binin üzerinde takipçisi olan Şanlıurfa Arapları isimli sayfa yaptığı paylaşımda Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya destek çıkarak, ” Satılmış gazeteciler tarafından Ş.Urfa’da 13 ilçede hangi belediye başkanı başarılı anketinde cesur Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya yer verilmedi. Doğrusu ağababalarınız bu kareyi kabul etmiyor” denilerek Menderes Atilla’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte olduğu fotoğraf karesi paylaşıldı.

İşte o paylaşımın altına gelen bazı yorumlar:

Reşat Dağ: Bir Akçakaleli olarak Menderes Atilla beyi Büyükşehir belediye başkanı olarak görmek isterim. Başarılı ve cesur bir belediye başkanıdır. PKK’nın tüm tehditlerine rağmen davasına ve milletine hizmet etmiş bir belediye başkanımızdır. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Menderes Atilla beyi örnek alması lazım.

İbrahim Halil Çapkan: Bu Nihat Çiftçinin son çırpınışları ,Menderes Atilla gereken cevabı belediye seçimlerinde verecek, herkes rahat olsun.

Fevzi Deniz: Bende bir Harranlı olarak Menderes Atilla’yı cesaretinden dolayı onu ve bütün Urfa il ve ilçe belediyeleri Menderes Atilla gibi yürekli cesaretli olamamışlar. Büyükşehir belediyesi Nihat Çiftçi Menderes Atilla’yı örnek alsın. Menderes’i yürekten tebrik ederim.

(RUHA HABER AJANSI – ÖZEL HABER- ÖMER DODANLI)

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan