Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / Urfaspor taraftarları sınırlı sayıda deplasmana gidecek

Urfaspor taraftarları sınırlı sayıda deplasmana gidecek

(ŞANLIURFA-RHA) – Hatırlanacağı üzere geçen hafta Samsun’da oynanan Atiker Konyaspor-Beşikatşa maçında hem karşılaşma içinde hem sonrasında olaylar çıkmış ve bu olaylar spor camiasında geniş yer bulmuştu.

Yaşanan olaylardan sonra iki takımda ceza almıştı. PFDK, Beşiktaş’a 1, Konyaspor’a 5 maç ceza verdi. PFDK ayrıca Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’a da sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Samsun’da oynanan Konyaspor – Beşiktaş Süper Kupa maçı sonrası yaşanan olaylar ardından tribünlerde yaşanabilecek sorunlar nedeni ile değişikliğe giden Türkiye Futbol Federasyonu, stat kapasitesinin  en az % 5’lik bölümünü misafir takıma verilmesi kuralını korurken, verilebilecek en fazla yeri %10 ile sınırlandırdı.

Üstelik %5’den fazla verilmesi durumunda bunun İl Güvenlik Kurulu kararına bağlanması kararını da verdi.

Bu karar Spor Toto Süper Lig, TFF 1,2 ve 3.ligde oynanacak tüm karşılaşmaları kapsayacak…Bu da demek oluyor ki 10 bin kapasiteli bir statta Şanlıurfaspor konuk olursa en fazla 900’e yakın taraftar gidecek. Bu da deplasmana giden takımlar için sorun olabilecek. İtici güç olan taraftarların sayısında azaltılmaya gidilmesinin sonuçları ilerleyen maçlarda ortaya çıkacak.

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan