Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Diyabet okulu ilk mezunlarını verdi

Diyabet okulu ilk mezunlarını verdi

( ŞANLIURFA – RHA ) Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde diyabet konusunda uzman kişiler tarafından çocuk ve yetişkinlere 2 haftalık bir eğitim verildi. Eğitimlerini tamamlayan kişilere sertifikaları verildi.

Hastane Konferans Salonunda verilen eğitime Çocuk Endokrin Uzmanı Dr. Recep Polat, Dâhiliye Uzm. Dr. Umut Sert, Diyabet Eğitim Hemşiresi Nilüfer Bağmancı, Diyetisyen Büşra Öztürk, Diyetisyen İbrahim Halil Yeğenoğlu, Fizyoterapist Ozan Orhun Çalışkan, Psikolog Songül Altun tarafından çocuk ve yetişkin diyabetlilere 2 hafta eğitim verildi.

Şanlıurfa Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Uz Dr. Faruk Günak,”Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın olarak ifade edilen bu kronik hastalık, komplikasyonları dolayısıyla insan vücudunda birçok sistem ve organın olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır. Diyabet sıklığındaki bu artışın en önemli nedenleri sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam ve bunlarla ilişkili olarak obezitenin artmasıdır. Biz Şanlıurfa Eğitimve araştırma Hastanesi olarak halkımızı diyabet konusunda bilinçlendirmek için çalışmalara devam edeceğiz.”dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan