Anasayfa / TÜM HABERLER / Altın bazen bir kurtarıcı bazen de can simidi oluyor

Altın bazen bir kurtarıcı bazen de can simidi oluyor

(ŞANLIURFA-RHA) Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Halil Demirkol, “Günümüzde en iyi yatırım aracı yıllardan beri yatırım yapan insanlar hiç mahcup etmemiş hiç zor durumda bırakmamış bir yatırım aracı. Ayrıca kaos durumlarında güvenilir bir liman” dedi.

Yıllardan beridir altın her zaman güvenli bir yatırım aracı olarak kabul görmüştür. Son zamanlarda Ortadoğu’da yaşanan krizlerden ve iş savaşlardan altın zaman etkilense de hiçbir zaman yatırımcısını üzmemiştir.

ALTININ FİYATININ ARTMASINDA AKÇELERİN BÜYÜK KATKISI VAR

Özellikle Suriye’de yaşanan ve 6 yıl önce patlak veren iç savaştan sonra Türkiye’ye gelen bazı Suriyeli mülteciler beraberinde getirdikleri akçelerle bir anda altın piyasasına hareketlilik getirdi. Daha önce Şanlıurfa piyasasında durgun bir dönem geçiren altın Suriyeli mültecilerin gelmesiyle adeta harekete geçti.

URFA KÜLTÜRÜNDE ALTININ VAR OLMASI KUYUMCUYU SEVİNDİRİYOR

Yıllardan bu yana Şanlıurfa kültüründe özellikle düğünlerde altın takılması geleneğinin var olması belki de bu piyasanın her zaman canlı olmasını sağlayacaktır. Özellikle kışın durgun bir dönem geçiren kuyumcular kimi zaman yaz ayını iple çekiyor. Öyle ki Şanlıurfa genelinde düğün mevsimlerinin yazın olması kuyumcuları daha da hareketlendiriyor. Düğün mevsiminin yanında özellikle Ağustos ve Eylül aylarında buğday hasadının olması ve tarladaki mahsulün kaldırılmasıyla alım gücü artan vatandaşlar evlendiği için kuyumcunun kapısını çalıyor veyahut elindeki parayla yatırım için altına yöneliyor.

DEMİRKOL: KAOS DURUMLARINDA GÜVENİLİR BİR LİMAN

Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Halil Demirkol, altının kaos anlarında güvenilir bir liman olduğunu ifade ederek, “Meslek olarak öncü olduğumuz için genelde altın ile ilgili tavsiyelerde bulunmak zorundayız ama bir de bir gerçek var ki gerçekte günümüzde en iyi yatırım aracı yıllardan beri yatırım yapan insanlar hiç mahcup etmemiş hiç zor durumda bırakmamış bir yatırım aracı. Ayrıca kaos durumlarında güvenilir bir liman. Onunla neyi kastediyoruz ; Şimdi Allah korusun sıkıntılı çalkantılı bir dönemde işte elimizdeki altını dünyanın her yerinde veyahut  da kuyumca bulunan her yerde paraya çevirebilme imkanımız var.Bunu diğer bir madde için pamuk için veyahut da diğer emtialar için söylemek mümkün değil.O yüzden işi dışında ticareti dışında artı bir geliri olan insanların altın ile ilgili yatırım yapmaya tavsiye ediyoruz” dedi.

‘BİR CAN SİMİDİ GİBİ BAZEN HAYAT KURTARABİLİYOR’

Başkan Demirkol bazı durumlarda altının bir can simidi gibi hayat kurtardığına dikkat çekerek, Tabi ki özellikle günümüz coğrafyasında bulunduğumuz coğrafyada özellikle altın çok büyük bir değer kazandı , yatırımcısına iyi paralar kazandırdı.Bunun sebeplerinden biri de Orta Doğu’daki biliyorsunuz Suriye’de, Irak’ta yaşanan kriz. Bu kriz sonrasında biliyorsunuz buradaki insanlar evlerini, yerlerini,yurtlarını,vatanlarını terk etmek zorunda kaldılar. İşte elinde birikmiş akçe olan geçerli akçe olan insanlar hepsi geldikleri Türkiye’de devletimizin yaptığı yatırımlar, yardımlar haricinde ellerinde bulunan altınla gerekli olan diğer emtialarla yaşamlarını sürdürmeye devam ettiler. Buda bizim sözümüzün doğrulunu teyit bakımından önemlidir.Yani altın günümüzde geçerli akçedir, özellikle kriz dönmelerinde Allah korusun sıkıntılı durumlarda insana bir can simidi gibi bazen hayat kurtarabiliyor diyebiliriz” şeklinde konuştu.

‘DAHA GÜZEL DAHA MÜREFFEH GÜNLERİ DE BEKLİYORUZ’

Şanlıurfa’da düğün sezonu başlangıcı olması ve buğday hasadının başlaması ile beraber altın alımlarında bir kıpırdama olduğunu ifade eden Demirkol konuşmasına şöyle devam etti:

“Şimdi biliyorsunuz ekonomide kaptan değişmedi işte bir kaç tane bakanımız değişti.özellikle Urfa’da Faruk Çelik Bakanımızdan sonra Urfa’nın öz evladı olan Ahmet Eşref Fakıbaba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı oldu. Tabii ki beklentiler yüksek sayın Fakıbaba’dan ama hükümet politikası buna ne derecede imkan tanır  çok da bilmiyoruz ama ekonomide çok fazla bir değişiklik olmadı.Yani yine kaptan başta yardımcıları yanında o yüzden yani böyle bizim ticaret durumu ilgili Elhamdülillah özellikle düğün sezonun girmesi işte buğday hasadının Urfa’da başlaması işler bir rayına oturdu. Biliyorsunuz Urfa bir tarım şehri o yüzden işte elhamdülillah işlerimizde biraz kıpırdanma oldu diyebiliriz. Yani daha güzel daha müreffeh günleri de bekliyoruz.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan