Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / ‘Urfalı tarım işçilerine çifte standart uygulanıyor’

‘Urfalı tarım işçilerine çifte standart uygulanıyor’

(ŞANLIURFA-RHA) Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, “İktidar partisi yanlılarının bankamatikten maaşlarını çekip göreve gitmedikleri söylentisi ayyuka çıkmıştır. Fakir ve fukaranın hakkı gasp edilmemelidir. dedi.

Şanlıurfa’daki sorunları dile getirmek için basın açıklaması yapan Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, başka bölgelere tarım işçisi olarak giden Urfalılara çifte standart uygulandığını söyledi. Yanmaz, Şanlıurfa’nın da gelişmesi için ev kiralarının düşürülmesi gerektiğine değindi.

Urfa’dan Karadeniz bölgesine tarım işçisi olarak giden Urfalıların ücret bakımından çifte standartlara maruz kaldığını öne süren Yanmaz, “Güneydoğu ve doğu illerinden tarım işçisi olarak Karadeniz bölgesine binbir zor şartlar altında giden Urfalı, Diyarbakırlı, Adanalı, Vanlı ve Ağrılı insanlarımız orada ücret bakımından çifte standartlara tabi tutuyorlar. Hem de devlet eliyle. Samsun ve ilçelerinde fındık toplamaya giden hemşehrilerimize kaymakamlıklar tarafından ücretler belirleniyor. Şanlıurfa’dan gidenlere 55 TL günlük yevmiye ama Samsun’da oturan vatandaşımıza 85 TL ücret veriliyor.” diye konuştu.

Ev kiralarının yüksek olduğunu ifade eden Mustafa Niyazi Yanmaz, “Şehrimize bilgili ve donanımlı öğretim üyesi, memur, doktor ve öğretmenlerin gelmesi için ev kiralarının daha düşük ve makul fiyatlarda olması gerekir. Belediye tarafından Maşuk TOKİ’de başlatılan ucuz konut projesi kesintiye uğramıştır. Bu projenin devam ettirilmesi ve bir an evvel hayata geçirilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

‘HİÇBİR YERDE TOKİ KONUTLARI URFA’DAKİ KADAR PAHALI DEĞİLDİR’

“Maalesef TOKİ en pahalı konutları Şanlıurfa’da satmaktadır.” diyen Başkan Yanmaz, “TOKİ konutları hazine arazilerine yapılmakta, bayındırlık birim fiyatları metrekaresi 500 ile 600 TL’ye mal olurken TOKİ çok büyük karlar elde etmekte metrekaresini 2 bin TL’ye kadar satmaktadır. Türkiye’nin hiçbir yerinde TOKİ konutları Şanlıurfa’daki kadar pahalı değildir.” şeklinde konuştu.

 ‘FAKİR VE FUKARANIN HAKKI GASP EDİLMEMELİDİR’

“Aldığımız bilgilere göre Şanlıurfa’da belediyelerde kirli işler dönmektedir.” şeklinde ifade eden Yanmaz, “Özellikle iktidar partisi yanlılarının bankamatikten maaşlarını çekip göreve gitmedikleri söylentisi ayyuka çıkmıştır. Gerçekten bu tip soygun ve talan varsa önlenmeli fakir ve fukaranın hakkı gasp edilmemelidir. Biz hesap sorarız. Ama bize aşan yerlerde Allah hesap sorar ki o daha çetin ve şiddetlidr.” sözlerinin altını çizdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan