Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Yeni buğday çeşidimiz ‘Edessa’ umut veriyor

Yeni buğday çeşidimiz ‘Edessa’ umut veriyor

( ŞANLIURFA – RHA ) Tarım kenti Şanlıurfa değerleri her geçen gün kayıt ve tescil etme işlemleri devam ediyor. Kenttin en önemli tarım ürünlerinden buğday çeşidimiz ‘Edessa’ kayıt altına alındı ve ilk verimde de yüksek rekolte elde edildi.

 Şanlıurfa, son dönemlerde bilim ve tarımda birtakım gelişmeler kaydediliyor. Fıstık, pamuk, nar ve diğer tarım ürünlerinde gerekli girişimler ve çalışmalar devam ediyor. GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün başarılı çalışmalarıyla başarı çıtası yükselmeye başladı.

‘DEKARDAN 944 KG ELDE EDİLDİ’

GAP Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürü İ. Halil Çetiner, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çetiner, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,”Yeni tescil ettiğimiz Makarnalık Buğday Çeşidimiz “EDESSA” ile verimi dekarda 944 kilograma çıkardık. Protein oranı ise %14.0–17.3…  Bölgemiz ve ülkemiz tarımına hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan