Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Gap Vadisi’nde yeşillendirme çalışmaları sürüyor

Gap Vadisi’nde yeşillendirme çalışmaları sürüyor

Şanlıurfa tarihinin en büyük yeşil alan projesi olan GAP Vadisi, Büyükşehir Belediyesi tarafından hızla ilerliyor. 6 etaptan oluşan ve kent ormanı ile birleştirilecek olan GAP Vadisi, 1 milyon 865 bin metrekarelik alanı ile tüm Şanlıurfalıların buluşma adresi olacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurak iklim kuşağı Şanlıurfa, artık yeşil alanları ile anılacak. Karaköprü ile Haliliye bölgelerini kapsayan ve 6 etaptan oluşan GAP Vadisi Projesi tüm hızıyla ilerliyor. Daha ilk etabında tamamlanan tesislere vatandaşların adeta akın ettiği GAP Vadisi’nde 4. etap projesi de hazırlandı. 2018 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenen proje planlama dahilinde sürerken, kent ormanı ile birleştirilecek GAP Vadisi projesindeki fiziki çalışmalar 3. etapta devam ediyor.

43 bin metrekarelik alana sahip 3. etabın Tünel Park’ındaki çalışmalar ekiplerin yoğun mesaisi ile sürdürülürken, içerisinde her türlü sosyal donatıların bulunacağı GAP Vadisi ile Şanlıurfa, yeşil alanda yeni bir döneme sayfa açacak.

ATIL DURUMDAKİ ALANLAR, YEŞİLLE BULUŞUYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin planlaması ile yeşil alana dönüşen atıl alanların Şanlıurfa için can damarı olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, projenin tamamlanması ile şehir halkının ailesi ile birlikte gelebileceği tesisler oluşturacaklarını söyledi.

Şanlıurfa’nın geleceğini esas alan projeler gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, “Şanlıurfa’mız kurak bir iklim kuşağında ve istiyoruz ki Şanlıurfa’daki halkımızın tamamı ailesiyle birlikte bu yeşil alanları, içerisinde sosyal alanların olduğu, yüzme havuzu ve dinlenme alanlarının olduğu, restoran ve çocuk oyun alanlarının bulunduğu ve çocukların oyun oynadığı, amfilerde kültürel ve sanatsal etkinlikleri rahatlıkla izleyebileceği bu alanları Büyükşehir Belediyesi tüm kadrosuyla 2018’e yetiştirmenin uğraşı içerisindedir” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan