Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” hız kesmeden devam ediyor

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” hız kesmeden devam ediyor

( ŞANLIURFA – RHA) İşsizliğin azaltılması, istihdamın artması için “ Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” devam ediyor. 01 Haziran ile Aralık 2017 sonuna kadar İş-Kur’ a kayıtlı ve son üç ayda en fazla 10 gün sigortalı çalışmış işsiz kişilerin 773,00 TL tutarındaki sigorta ve stopaj masraflarını devlet karşılıyor.

 Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 6 Ocak 2017 tarihinde start verdiği “Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği” projesi ile milli bilinç ve büyüme odaklı bir politika benimsenerek yıllık ekonomik büyüme oranının artırılması, kişi başına düşen gayri safi yurtiçi hâsılanın (GSYIH) yükseltilmesi, işsizlik oranının azaltılması ve işgücüne katılım oranının artırılmasının hedeflenmektedir.

Bu çerçevede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Şubat 2017 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası’nda yaptığı konuşmasında yeni istihdam ve yatırım teşviklerinin müjdesini vermişti.

Her işverenin en az 1 yeni kişiyi istihdam etmesi durumunda işsizlik oranının minimize edileceğini vurgulamıştır. Buna göre yeni istihdamı teşvik etmek amacıyla 09.02.2017 tarih ve 687 Karar Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yeni teşvik programı ile 31.12.2017 tarihine kadar İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin işe alınması durumunda, prim ödeme gün sayısının 22,22 TL ile çarpılması sonucunda bulunacak tutarın, fondan karşılanarak işveren sigorta payından düşülecektir.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü yaptığı yazılı açıklamada “Özetlemek gerekirse 687 KHK ile 01 Haziran ile Aralık 2017 sonuna kadar İş-Kur’ a kayıtlı ve son üç ayda en fazla 10 gün sigortalı çalışmış işsiz kişileri istihdam etmeniz halinde, 773,00 TL sigorta ve stopaj teşvikinden faydalanabilir. Eğer işçi iş arıyorsa ve şartlarınız tutuyorsa iş görüşmenizde işverene bu bilgiyi sunmanız sizi daha kolay iş sahibi yapabilir. Bu çalışmalar sayesinde Şanlıurfa’ da sigortalı sayısı (SSK) 146.958 kişiye ulaştı.

Türkiye’nin gücüne ve Şanlıurfa’nın geleceğine güvenen iş dünyasını kazanmaya davet ediyoruz. Dünyanın en çok kazanları, Türkiye’ye yatırım yapanlar, Türkiye’de ve Şanlıurfa’ da istihdam sağlayanlar oldu. Yarının en çok kazananları da bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, Şanlıurfalımıza insanımıza istihdam sağlayanlar olacaktır.” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan