Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Eyyüpoğlu: Destekleme artışıyla çiftçimiz ihya edilmiştir

Eyyüpoğlu: Destekleme artışıyla çiftçimiz ihya edilmiştir

( ŞANLIURFA – RHA ) Önceki Gün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıba’nın açıkladığı 2017 yılı için tarımsal destekleme rakamları çiftçiyi sevindirdi. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, ‘özellikle bölgemizde üretilen ürün kalemlerindeki destekleme artışı çiftçimizi ihya edecektir’ dedi.

 2017 yılı tarımsal destekleme rakamları çiftçinin can suyu olarak değerlendirildi. Özellikle ekonomisi tarıma dayalı bölgelerde çiftçiler yeni açıklanan destekleme rakamlarının hem piyasalar hem de tarımsal üretimin artışına olumlu yansıyacağını açıkladı. Ancak destekleme kalemleri arasında Fıstığın yer almaması fıstık çiftçisinin tepkilerine neden oluyor.

Destekleme rakamlarının açıklanmasına ilişkin olarak Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, ‘Gönül isterdiki rakamlar daha yüksek olsun buna rağmen özellikle bölgemizde üretilen ürünler için açıklanan rakamlar bizleri memnun etmiştir. Şunu belirtmek isterim ki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın destekleme çalışmaları ile çiftçimizin yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Buradan bölge çiftçimize şunu tavsiye edebilirim özellikle pamuk üretimi konusunda hiçbir çekinceleri olmasın, pamukta mazot ve gübre desteği ile çiftçimiz ihya edilmiştir. Diğer taraftan buğday, arpa, mercimek ve diğer tahıl ürünleri için de çiftçimizi memnun eden rakamlar açıklanmıştır. Bu çalışmaların ülke tarımına olumlu yansıyıp ekonominin büyümesinde de önemli katkı sunacağına inanıyorum. Ancak Fıstık desteklemesi konusunda henüz beklentileri karşılayan bir kararın alınmaması ise fıstık çiftçisini üzmektedir. Fındığa verilen desteğin benzeri Fıstık için de verilmesi konusundaki taleplerimiz devam ediyor. Buradan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet E. Fakıbaba ve bakanlık yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Rakamlar sevindirdi

 Buna göre Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında açıklanan rakamlara göre arpa, çavdar, buğday ve yulaf için dekar başına 13 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 17 lira destek verilecek. Çeltik, pamuk için dekar başına 36 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 40 lira, yağlık ayçiçeği, soya, dane mısır, patates için dekar başına 17 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 21 lira destek verilecek. Aspir, nohut, mercimek, kuru fasulye için dekar başına 11 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 15 lira, fındık, yem bitkileri, çay, kuru soğan, kanola ve diğer ürünler için dekar başına 9 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 13 lira destek verilecek.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan