Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Başkan Ekinci,“Gençleri projelerimizin merkezine alıyoruz”

Başkan Ekinci,“Gençleri projelerimizin merkezine alıyoruz”

( ŞANLIURFA – RHA ) Eyyübiye Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı  AK Evler Spor Salonları ve Gençlik Merkezlerinde eğitim gören sporcuların yılsonu gösterileri adeta göz doldurdu.

Eyyübiye Belediyesi AK Evler Spor Salonları ve Gençlik Merkezlerinde eğitim gören sporcular için  ‘Haziran ve Temmuz Ayları Yılsonu Başarı Programı’ düzenlendi. Eyyübiye Belediyesinin sosyal farkındalık projeleri arasında yer alan ve Eyyübiye ilçesinin çeşitli mahallerinde bulunan 20 AK Ev Spor Salonunda  eğitim gören sporcular yılsonu başarı sertifika töreninde, hünerlerini de sergilediler. Teakwondo , Karate, Judo , Güreş, Wushu, Muai Thai (maytay) ve Kick-Boks branşlarında eğitim alan sporcular, kendi dallarındaki gösteri müsabakalarının yanı sıra Kuran-ı Kerim ,Hadis ve Ayet te okudu. Ak Evler Spor Salonlarında eğitim gören 6000 sporcuya sportif eğitimlerinin yanı sıra milli değerler de aşılanıyor. Gençliğin, milli ve manevi değerlere haiz birer gençlik olarak yetişmesi için çaba gösteren antrenörler de protokolden tam not aldı. Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen törene;  AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Gençlik ve Spor Müdür Vekili Murat Bağış, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir,  Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve  Belediye Meclis Üyeleri  katıldı. Sporcular için düzenlenen sertifika töreninde konuşan Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, gençliğe verdiği önemden dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti.

“GENÇLERİ PROJELERİMİZİN MERKEZİNE ALIYORUZ”

Başarı programında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gençleri projelerinin merkezinde gördüklerini belirterek,” İlk günden itibaren gençlerimizi yapacağımız projelerin merkezine aldık. Bu kapsamda da 20 Ak Ev Spor Salonunu ilçenin değişik bölgelerinde faaliyete soktuk. Bunun yanında 3 Gençlik Merkezi ile ilçe gençliğine hizmet ediyoruz. Bu mekanlar vasıtasıyla yaklaşık 10000 gencimize ulaşmış durumdayız. Gençlik merkezlerimizde devam eden 40’a yakın kursumuzda kursiyerlere;  Kuran-ı kerim, TEOG ,YGS, LYS,KPSS, Ebru Sanatı, Osmanlıca, Hat Sanatı, Resim, Müzik, Etkili iletişim, Hasta bakımı, satranç, Kültürel ve sanat alanında toplamda 2600 aşkın gencimize eğitim veriyoruz.  Ayrıca ilçemizdeki her mahalleden, tahsis ettiğimiz servisler aracılığıyla 2000 gencimizi Basketbol, Voleybol, Futbol ve Yüzme kursları için sahalara taşıyarak onları eğitmeye devam ediyoruz. 20 Ak ev spor salonu merkezlerimizde 08.00 ile 14.00 saatleri arasında kız çocuklarımıza ve bayanlara yönelik spor kurslarımız ve fitness kurslarımız devam ediyor. Bu kurslarda 1000’den fazla bayan kardeşlerimiz faydalanmakta ve yine bu salonlarımızda 14.00 ile 22.00 saatleri arasında Teakwondo , Karate, Judo , Güreş, Wushu, Muai Thai (maytay) ve Kick-Boks branşlarında  olmak üzere 6000 sporcumuza eğitim veriyoruz. Tüm bu fiziksel gelişime yönelik faaliyetler yaparken zihnin gelişimini de ihmal etmiyoruz. Bu konuda ne kadar hassas olduğumuzu herkes biliyor ve her zaman şunu ifade ediyoruz; kentsel dönüşüm yapabilirsiniz, yeni şehirler imar edebilirsiniz, fiziki anlamda tüm ihtiyaçları giderebilirsiniz ama inşa ettiğiniz bu fiziki mekanlarda gençlere yönelik faaliyetlerde bulunmazsanız, gençler imar ettiğiniz o şehirleri bozabilir. Dolayısı ile milli ve manevi değerleri yüksek gençlik yetiştirmemiz gerekiyor. Bizler Eyyübiye Belediyesi olarak gençliği yaşadığı sorunların ve sıkıntıların farkındayız ve bu sorun ve sıkıntıların giderilmesi için de ilk günden itibaren çalışmalarımızı yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de gençleri asla ihmal etmeyecek ve yaptığımız bu çalışmaların üstüne koyarak gençliğe hizmet etmeyi sürdüreceğiz. “ dedi.

“BAŞKANIMIZA GENÇLERE VERDİĞİ ÖNEMDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ”

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise,”Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Burada bu kadar gencin çok güzel bir çalışma için toplanması gençlere verilen değeri göz önüne koyuyor. Bu çalışma iftihar edilecek bir çalışma. Ben bu gençlerimizi yetiştiren hocalarımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Dünyanın en güzel toprakları üzerinde yaşayan topluluğun çok güçlü olmak gibi bir mecburiyeti vardır. Dolayısıyla güçlü bir ülkede yaşıyoruz. Bu nedenle çalışacağız, üreteceğiz, bir olacağız, beraber olacağız ve daha güçlü olacağız. “ şeklinde konuştu.

“GENÇLİK YARINIMIZIN TEMİNATIDIR”

Gençlere verdiği önemden dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür eden Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri,” Sizler bizim yarınımızın teminatısınız. Çünkü bu Ülkeyi bu güzel ve Şanlı Ülkeyi ancak sizlere emanet edebiliriz. Sizler aynı zamanda güvendiğimiz, inandığımız emanetçilerimizsiniz. Sizin gibi gençlerin sayesinde Şanlıurfa ilimiz çok şanslı bir il. Ben bu güzel hizmetleri yapan Eyyübiye Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. En genç şehir olmak yetmiyor. Aynı zamanda en imanlı gençlere de sahip olan bir gençlik olmamız lazım ve  bunu başardığı için kendisine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan